Vrijwilligers & Lokale initiatieven

Vrijwilligers & Lokale initiatieven

De belangen behartigen van natuur en milieu: we staan er gelukkig niet alleen voor! Overijssel kent tal van lokale initiatieven en vrijwilligers die zich inzetten voor een groene en duurzame provincie. Natuur en Milieu Overijssel stimuleert en ondersteunt deze initiatieven en vrijwilligers.

Vrijwilligers en initiatiefnemers zijn met hun kennis, inzet en lokale netwerk onmisbaar. Daarom helpen wij ze graag waar nodig. Om lokale initiatieven te versnellen helpen we ze met het proces,  kennis, advies,  organisatie en financiën. We trainen en inspireren vrijwilligers en initiatiefnemers en helpen ze met het vinden van leuke projecten en gelijkgestemden. Andersom helpen we organisaties weer met het vinden van de juiste vrijwilligers.

Tips voor financiering lokale groene initiatieven

Naar aanleiding van vragen van initiatiefnemers die zelf natuur beheren of een groen buurtinitiatief organiseren, hebben we gezocht naar mogelijke fondsen waar je, met de nodige inventiviteit, een aanvraag kunt doen voor extra financiële middelen. Bekijk hier ons fondsenboek voor een uitgebreid overzicht.

Download hier het fondsenboek 2024!

 

Wil je meer weten?