Gezondheid

Gezondheid

De natuur nodigt uit om te bewegen, ontspant je geest en lichaam, zorgt voor verkoeling en verbetert de luchtkwaliteit. Kortom: natuur en groen is gezond! En daar willen we zo veel mogelijk mensen van laten profiteren. Daarom kijken we bij Natuur en Milieu Overijssel, in samenwerking met verschillende zorginstellingen, hoe we natuur bewust kunnen inzetten ter bevordering van de gezondheid en het welzijn.

Groen draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid, het versterkt ook de sociale gezondheid. Veel van onze projecten zijn er dan ook op ingericht om in contact te komen met anderen en de natuur samen te beleven. Voor een ieder die niet in staat is om buiten de natuur te beleven, kijken we hoe we het groen naar de mensen toe kunnen brengen. Daarbij is vaak een belangrijke rol voor vrijwilligers weggelegd die natuurbelevingsactiviteiten organiseren.

Samenwerking

In samenwerking met onder andere Isala ziekenhuis, huisartsenpraktijken, revalidatiecentra en de GGD ontwikkelen we projecten waar we gebruik maken van de positieve effecten van de natuur op de gezondheid.

Wil je meer weten?