Word groene vrijwilliger

Word groene vrijwilliger

In Overijssel zijn naar schatting 10.000 vrijwilligers actief. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan beheer, behoud en natuurbeleving van het prachtige Overijsselse cultuurlandschap. Hun kennis, lokaal netwerk, intrinsieke motivatie en inzet zijn van onschatbare waarde. Daarnaast levert het vrijwilligerswerk hen een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en verbeterde gezondheid en welzijn op. Ben je zelf ook graag groen bezig? Wij helpen je verder!

Groene klussen en verhalen

Op Groenbezig.nl vind je alles wat met groen vrijwilligerswerk in Overijssel te maken heeft. Van interessante vacatures tot leuke ad hoc klussen. Van inspirerende verhalen van vrijwilligers tot informatie over nieuwe cursussen. Van informatie en tips voor je organisatie tot een overzicht van alle groene (vrijwilligers)organisaties in Overijssel. Het is daarmee een netwerk, servicedesk en etalage voor groen vrijwilligerswerk in één.

Doe ook mee!

Verken de mogelijkheden voor een eenmalige klus of structureel groen vrijwilligerswerk. Zet je organisatie op de kaart, deel je successen, verhalen, vacatures of cursussen voor (aspirant)vrijwilligers.

Nieuwsgierig naar groen vrijwilligerswerk in Overijssel?

Wat wij doen

Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel ondersteunen vrijwilligers(groepen) naar behoefte. Bijvoorbeeld met faciliteiten, kennis, advies of begeleiding. Met het platform groenbezig.nl versterken we onze service naar al die vrijwilligers en hopen we dat nog meer mensen een bijdrage willen leveren aan het behoud en de beleving van het Overijsselse landschap.

Groenbezig Festival

Jaarlijks organiseren wij met andere groene organisaties het Groenbezig Festival. Dit is hét festival voor iedereen die groen bezig is. Volg inspirerende workshops, ontdek boeiende sprekers en laat je inspireren tijdens dit unieke evenement waar groen en gezelligheid samenkomen!

Wil je meer weten?