Aangesloten groepen

Aangesloten groepen

We stellen onze aangesloten groepen aan je voor! Bekijk de korte filmpjes om een indruk van deze actieve organisaties te krijgen!

Aangesloten initiatieven

Natuur en Milieu Overijssel werkt samen met vrijwilligers en lokale groepen die zich lokaal inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. De vrijwilligers doen aan beleidsbeïnvloeding en lobby, educatie en communicatie, landschapsbeheer en soortenbescherming, onderzoek en monitoring. Hun kennis, lokaal netwerk, intrinsieke motivatie en inzet zijn van onschatbare waarde.

Ongeveer tachtig organisaties staan geregistreerd als ‘aangesloten bij het netwerk van Natuur en Milieu Overijssel’. Kijk ook op het overzichtskaartje van Overijssel voor een overzicht van alle bij ons aangesloten natuur- en milieugroepen in Overijssel.

Overzichtskaart Overijssel

Video

Ben je aangesloten bij Natuur en Milieu Overijssel en wil je ook zo’n promotiefilmpje voor je club? Laat het ons dan weten: info@natuurenmilieuoverijssel.nl

Natuurvereniging IJsseldelta

Natuurvereniging IJsseldelta is een vereniging voor natuurstudie en natuurbescherming in Kampen en omgeving. Een actieve vereniging, waar je onder deskundige leiding kunt genieten van de natuur in jouw omgeving. Wij bieden excursies, lezingen en cursussen aan. Daarnaast draagt onze vereniging bij aan natuurbescherming in de IJsseldelta door, daar waar nodig, op te komen voor de belangen van de natuur.

IVN de Grutto

IVN-afdeling de Grutto Wijhe-OIst kan vrijwilligers gebruiken voor verschillende werkgroepen! Ben je een binnen- of buitenmens? bij IVN-afdeling de Grutto is IEDEREEN, jong of oud, WELKOM!!!

Wil je ook vrijwilligers worden bij IVN de Grutto? Meld je aan via: Secretaris@ivn-wijhe-olst.nl of ga naar de website: www.ivn.nl/afdeling/de-grutto-wije-olst

De Veldschuur

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Veldschuur. Zonder vrijwilligers kunnen veel activiteiten niet gedaan worden. De Veldschuur biedt vrijwilligers een plek waar ze hun talenten kunnen inzetten, maar ook een plek waar ze gezelligheid vinden. Interesse? Kom eens kijken bij de Veldschuur!

Natuur en Milieu Ootmarsum

Natuur en Milieu Ootmarsum doet een oproep

Wij zetten ons in voor het behoud van natuur en landschap. Specifiek rondom Ootmarsum, maar ook breder in de gemeente Dinkelland en als het nodig is daarbuiten. Onze visie is dat mens en natuur met elkaar verbonden zijn en dat we zorgvuldige moeten omgaan met onze omgeving en alle andere dan economische waarden die deze herbergt. Respect voor alles wat leeft vinden wij van groot belang.

Stichting het Kleinschalige Landschap (SKL)

Wij zijn Stichting het Kleinschalige Landschap (SKL). Jij kan ons helpen het mooie Sallandse landschap door te geven! Steek je handen uit de mouwen door vrijwilliger te worden.

IVN Almelo

Bij het IVN Afdeling Almelo zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor kort- en langlopende projecten. Stuur een mail naar:  ivn.almelo@gmail.com om je als vrijwilliger op te geven. Ook als je nog niet weet wat je wilt gaan doen, we denken graag met je mee!