Ondersteuning lokale energie-initiatieven

Ondersteuning lokale energie-initiatieven

Natuur en Milieu Overijssel ondersteunt lokale energie-initiatieven. We helpen bestaande initiatieven hun realisatiekracht te vergroten, en stimuleren het ontstaan van nieuwe initiatieven. Netwerk- en kennisdeling tussen initiatieven staat hierbij centraal.

Met meer dan 300 duurzame energieprojecten kan niemand meer om ze heen: de ruim 100 lokale energie-initiatieven die Overijssel rijk is. In vrijwel elke gemeente werken betrokken inwoners aan duurzame energieopwekking en energiebesparing. Met hun lokale projecten leveren ze nu al een grote bijdrage aan de energietransitie in Overijssel, en hun ambities om in de komende jaren nog meer duurzaam op te wekken zijn groot. Om hun belangrijke werk voort te kunnen zetten hebben de initiatieven ondersteuning nodig in de vorm van kennis, netwerk en financiering. Hiervoor kunnen initiatieven terecht bij het Servicepunt Lokale Energie Overijssel, een samenwerking tussen Natuur en Milieu Overijssel en Nieuwe Energie Overijssel.

Neem een kijkje op LokaleEnergieOverijssel.nl!

Of het nu gaan om een startend initiatief, of een initiatief dat al even meedraait: op Lokale Energie Overijssel staat een breed overzicht aan praktische handreikingen, financieringsmogelijkheden en experts die hun energieproject verder kunnen brengen. Daarnaast organiseren we gedurende het jaar een hoop kennis- en netwerkbijeenkomsten, live en digitaal. En natuurlijk beschikken we over een energiek team dat klaar staat om de initiatieven te helpen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en andere actualiteiten omtrent lokale energie? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief via onderstaande button.

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief over Lokale Energie!

Zonnepark De Groene Weuste

Dankzij zonnepark de Groene Weuste profiteren 1.300 gezinnen in Wierden van lokale groene energie. Het zonnepark is een lokaal initiatief van Stichting Duurzame Energie Wierden–Enter.

Wil je meer weten?