Educatie & Bewustwording

Educatie & Bewustwording

Contact met de natuur is belangrijk voor alle kinderen en jongeren. Een groene omgeving nodigt uit tot spelen en bewegen. Dit draagt bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid en bevordert daarnaast sociaal contact met anderen. Alles wat groeit, bloeit en leeft, voedt de verbeeldingskracht. 

Een leuke les geven over de natuur?

Kinderen die opgroeien in het groen ontwikkelen meer respect en waardering voor de natuur. Natuur en Milieu Overijssel biedt Overijsselse scholen daarom eigentijdse en laagdrempelige educatieve projecten en materialen voor kinderen en jongeren. 

Gratis gebruik maken van lesmateriaal?

Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland mogen dankzij een bijdrage van deze gemeenten het hele jaar door kosteloos gebruikmaken van het Natuur en Milieu educatieaanbod. Klik hier voor het actuele aanbod.  

Een duurzame school? Wij helpen je op weg!

Ook staan we als gesprekspartner naast scholen om te helpen met de volgende stap naar natuurinclusief onderwijs: van afval scheiden tot de vraag hoe we duurzaam onderwijs vormgeven. We voeren het open gesprek voor een aanpak op maat, we hebben de expertise en kunnen optreden als aanjager, verbinder en procesbegeleider. Natuur en Milieu Overijssel werkt samen met PO, VO, MBO en HBO. Lees meer