Groene Schoolpleinen

Groene Schoolpleinen

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!  We willen in heel Overijssel een groene schoolpleinenbeweging op gang brengen. 

Natuur voor Elkaar
Het vergroenen van schoolpleinen is één van de projecten binnen het programma Natuur voor Elkaar. Samen met haar groene partners heeft provincie Overijssel de ambitie uitgesproken om ervoor te zorgen dat alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 groen zijn. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel willen de komende jaren samen met de provincie en andere partners scholen ondersteunen in dit proces. Op deze website vind je informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

Contact
Zie jij ook mogelijkheden voor jezelf om een steentje bij te dragen? Graag! Neem dan contact op via onderstaande mailadressen. Er zijn twee verschillende loketten waarbij je terecht kunt voor vragen en opmerkingen. 

Wil je up to date blijven over Groene Schoolpleinen? Word dan lid van onze Facebookgroep. 

Wil je meer weten?

Profiel Anne-Floor Zuurbier

Anne-Floor Zuurbier

Projectleider Natuur & Gebiedsprocessen