Boomfeestdag

Boomfeestdag

Bomen zijn een feestje! Daarom organiseert Stichting Nationale Boomfeestdag elk voorjaar een feestelijke dag waarop kinderen door het hele land zoveel mogelijk bomen planten. Dus ook in Overijssel! De provinciale commissie van de boomfeestdag en Natuur en Milieu Overijssel zetten zich ieder jaar weer in om ervoor te zorgen dat er door heel Overijssel duizenden bomen de grond in gaan.

Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie kunnen zij de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Ieder kind een boom
Het streven is om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Om zo veel mogelijk leerlingen op de boomfeestdag een boom te laten planten, werken we nauw samen met scholen en gemeenten. Ook in Overijssel doen bijna alle gemeenten en zo’n 5.000 kinderen ieder jaar weer mee met de Boomfeestdag. Overijssel is één van de fanatiekste provincies met de boomfeestdag: maar liefst 5.000 leerlingen doen ieder jaar mee!

Commissie Boomfeestdag Overijssel helpt
De Commissie bestaat uit actieve en enthousiaste leden, met een hart voor bomen. Zij stimuleren en ondersteunen gemeenten en scholen bij de organisatie en financiering. Wil jouw school meedoen? Neem dan contact met ons op via Peter Adema (zie hieronder), dan helpen we je op weg en brengen je in contact met de groenbeheerder van je gemeente.

Commissie Boomfeestdag Overijssel: vlnr. Denny Kroeze, Ben Demmer, Piet Jansen, Ria van Puffelen, Peter Adema en Frank Nooijen.


Meedoen?

Vier je de Boomfeestdag met ons mee? Geef dan gauw je Boomfeestdag-viering door.

Wil je meer weten?

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Boomfeestdag, Voedsel & Gezondheid, Vrijwilligers