Steun ons

Steun ons

Wij zetten ons elke dag in voor een mooi en duurzaam Overijssel. Draag jij onze projecten een warm hart toe? We kunnen jouw steun goed gebruiken om onze doelen te behalen.

Je geld komt goed terecht

Natuur en Milieu Overijssel is een officieel erkend “goed doel”. We hebben een ANBI-status en zijn CBF gecertificeerd. Je geld komt dus goed terecht. Alle donaties komen ten goede van het duurzamer en mooier maken van Overijssel via onze projecten.

  • ANBI-status

    Natuur en Milieu Overijssel door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Onze ANBI-status kun je hier controleren. Dit betekent dat jouw gift mogelijk aftrekbaar is van je inkomstenbelasting. Hiervoor gelden een aantal regels, zo is er een verschil tussen een eenmalige gift en een periodieke gift. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

  • CBF certificering

    Natuur en Milieu Overijssel is een Erkend Goed Doel. Op de website van het CBF kan je dit controleren. Dit betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

 

Je kunt Natuur en Milieu Overijssel financieel steunen op de volgende manieren:

Eenmalige donatie

Wil je ons een warm hart toedragen met een eenmalige bijdrage? Via onderstaande knop kun je eenvoudig een eenmalige donatie aan Natuur en Milieu Overijssel doen via iDeal, of het bedrag zelf overschrijven.

Eenmalige donatie doen

Periodiek schenken met belastingvoordeel

Kies je er voor om ons te steunen voor een langere tijd? Dan kunnen wij ons blijven inzetten, ook voor langdurige projecten. Als je ons vijf jaar lang met een vast bedrag steunt, dan heet dit een periodieke gift. Deze gift kun je volledig aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Voorwaarde hiervoor is dat je de gift vastlegt in een overeenkomst.

Meer informatie over periodiek schenken

Nalatenschap

Wil je dat jou geld na je overlijden ten goede komt aan het mooier en duurzamer maken van Overijssel? Dan kun je Natuur en Milieu Overijssel opnemen in je testament. Hier zijn verschillende opties voor. We leggen graag aan je uit.

De opties voor nalatenschap

Nationale Postcodeloterij

Sinds 1996 ontvangen de Natuur en Milieufederaties een bijdrage van de Postcodeloterij om te werken aan een mooi en duurzaam Nederland. Hiermee financieren wij projecten die impact maken, zoals Plan Boom, Energietuinen en de Nacht van de Nacht. Zo draag je met jouw deelname aan de Postcodeloterij dus ook bij aan een mooi en duurzaam Overijssel.

Meer hierover op de landelijke website

Wil je weten waar jouw geld terecht komt? In onze topverhalen lichten we elk jaar een aantal projecten uit waar we trots op zijn.

Meer weten?