Natuurlijk samen

Natuurlijk samen

In Natuurlijk Samen gaan cliënten van Zorgspectrum Het Zand en bewoners uit Zwolle en Heino samen op pad in de natuur. Denk hierbij aan wandelingen, speuren naar waterdiertjes, de moestuin onderhouden en dieren verzorgen. Door de gezamenlijke activiteiten van cliënten en inwoners, wordt de zorginstelling meer onderdeel van de wijk en de lokale samenleving. Het genieten van de natuur en de nieuwe contacten zijn een welkome afleiding voor de cliënten van Het Zand.

Zorgspectrum Het Zand wil haar cliënten meer onderdeel van de wijk en de plaatselijke samenleving laten zijn. Dit door jong en oud te laten genieten van elkaar en de natuur. Natuur en Milieu Overijssel en Het Zand werken samen om ontmoeting, gesprek en samenwerking tussen cliënten, kinderen en wijkbewoners te versterken. De natuur is dan ook de verbindende schakel. We streven naar een maandelijkse natuurbelevingsactiviteit voor de cliënten van Het Zand (Heino en Zwolle), leerlingen van basisschool De Dolfijn (Heino) en wijkbewoners (Zwolle-Zuid).

Vrijwilligers gezocht
Vind je het leuk om natuuractiviteiten te organiseren voor ouderen en kinderen? Zoals natuurwandelingen, waterdieren zoeken, natuurfilms kijken, de moestuin onderhouden of oud Hollandse spelletjes in de natuur? De tuinen en de groene omgeving van de verzorgingshuizen van Het Zand zijn het startpunt voor verschillende sociale activiteiten in de natuur. Je werk in een pool van 6 vrijwilligers. Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan, laat het ons dan weten. 

Bekijk hier een impressiefilmpje over de activiteiten in Zwolle. En hier over de activiteiten in Heino.

Wil je meer weten?

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid