Wij gaan verhuizen!

Wij gaan verhuizen!

Natuur en Milieu Overijssel schrijft dit jaar een nieuw hoofdstuk in haar bijna 50-jarige geschiedenis. We gaan per 1 september 2023 namelijk verhuizen naar een mooi nieuw pand: het Huis van de leefomgeving. Voordat het zover is, zitten we op een tijdelijke locatie.

Vanaf 1 september: verhuizing naar het Huis van de leefomgeving

Na een grondige renovatie nemen wij na de zomer onze intrek in een prachtig en verduurzaamd kantoor.  Dit doen wij echter niet alleen. Na een periode van kennismaken gaan Natuur en Milieu Overijssel, Het Oversticht, en de Overijsselacademie namelijk samenwonen en samen werken in het ‘Huis van de leefomgeving’.

Symposium 7 september
We nodigen je van harte uit op ons symposium op 7 september van 13.00 tot 17.00 in Odeon om deze opening te vieren. Keynotespeaker is stedenbouwkundige Hilde Blank en alle drie de organisaties verzorgen een deelsessie.

Meld je hier aan voor het symposium op 7 september

Vanwege beperkte capaciteit is het niet meer mogelijk om op deze dag het nieuwe pand te bezoeken. We nodigen je van harte uit om het pand te komen bekijken op Open Monumentendag op zaterdag 9 september tussen 10.00 en 17.00.

Vanaf 1 september 2023 zijn onze adresgegevens:

Natuur en Milieu Overijssel
Aan de Stadsmuur 79-83
8011 VD Zwolle

info@natuurenmilieuoverijssel.nl
038-4250960

foto: Ymblanter via wikimedia commons

Tot en met 31 augustus: tijdelijke huisvesting in Historisch Centrum Overijssel

Het pand van het Oversticht wordt eerst nog verbouwd om te voldoen aan de eisen van deze tijd en de wensen van beide organisaties. Daarom verhuizen we eerst naar een tijdelijke locatie. We hebben een mooie tijdelijke huisvesting gevonden bij het Historisch Centrum Overijssel.

Van 30 januari t/m 31 augustus zijn dit onze adresgegevens:

Natuur en Milieu Overijssel

Bezoekadres:
Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle

Postadres:
Postbus 1549
8001 BM  Zwolle

info@natuurenmilieuoverijssel.nl
038-4250960

 

Achtergrond

Onze plannen voor een andere huisvesting begonnen toen corona naar de achtergrond verdween. We mochten weer terug naar kantoor! We merkten al snel dat we anders zijn gaan werken. Meer digitaal, meer hybride vergaderingen, en meer Teams-overleggen. Ons kantoor sloot niet meer goed aan bij deze werkwijze.

We zagen dat meer organisaties tegen soortgelijke obstakels opliepen. Zo ook Het Oversticht. Zij konden best een een “huisgenoot” gebruiken in het post-coronatijdperk. Na een wederzijdse verkenning bleek het tussen de organisaties goed te klikken. Vergelijkbare doelstellingen, beide actief in werkgebied Overijssel, maar elk met onze eigen expertise. We hebben er daarom het volste vertrouwen in dat beide organisaties het straks goed kunnen vinden on der hetzelfde dak. Later kwam ook de Overijsselacademie in beeld als derde huisgenoot. Samen vormen we het Huis van de leefomgeving. Natuur, milieu, erfgoed en streektaal- en cultuur in Overijssel onder één dak.

Terug naar de homepage