Ommermars wordt de mooiste ontmoetingsplek van Ommen

Ommermars wordt de mooiste ontmoetingsplek van Ommen

Sinds 2015 zet Burgerinitiatief Ommermars zich samen met Natuur en Milieu Overijssel in om van de Ommermars de mooiste ontmoetingsplek van Ommen te maken. Een belevingsgebied bij de stad waar jong en oud kunnen genieten van natuur en water. Vele Ommenaren hebben meegedacht over de inrichting van dit 20 hectare grote gebied dat tussen de Vecht en de Ommense wijk De Dante ligt. Ook van basisscholieren hebben we een scala aan mooie idee├źn gekregen.

Op woensdag 27 maart 2019 is letterlijk de eerste schop de grond in gegaan. Ook werd een intentieverklaring getekend tussen het Burgerinitiatief Ommermars, Stichting Landgoed Heidehof, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel. In deze verklaring staat onder andere dat de verschillende partijen gezamenlijk de intentie hebben om tot verwerving, inrichting en beheer van de Ommermars te komen volgens de lijnen van het inrichtingsplan. Download hier het inrichtingsplan.

Realisatie van het plan
De provincie Overijssel heeft de gronden beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van nieuwe natuur in de Ommermars. Op dit moment is een deel van het gebied in gebruik als landbouwgrond. De realisatie wordt mogelijk omdat de Stichting Heidehof samen met Staatsbosbeheer deelneemt in het project en ze samen de gronden verwerven. Het is de bedoeling om in de Ommermars onder andere een vogelkijkscherm, een fietspad en speelnatuur te realiseren. Het Burgerinitiatief Ommermars blijft betrokken bij de verdere realisatie van deze plannen.

Wil je meer weten?

Profiel Ruud Pleune

Ruud Pleune

Projectleider Natuur, Landschap & Landbouw