GoodFoodClub.nu: jouw startpunt voor duurzaam en lokaal voedsel

november 19, 2019

GoodFoodClub.nu: jouw startpunt voor duurzaam en lokaal voedsel

Nederlanders worden steeds bewuster als het aankomt op voedsel, gezondheid en voedselverspilling. We eten minder vlees, er zijn tal van initiatieven tegen voedselverspilling en we kopen vaker lokale en seizoensgebonden groenten. Voor al deze bewuste Nederlanders hebben de Natuur- en Milieufederaties de GoodFoodClub.nu gelanceerd. De plek waar de duurzame en lokale aanbieders en consumenten samen komen.

Het produceren van eten en drinken kost veel grondstoffen en energie en er gaat natuur verloren. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan ons vervoer. Door duurzamer te eten kun je je milieu-impact tot wel 50% verlagen. En je slaat twee vliegen in één klap, want duurzamer is in veel gevallen ook nog eens gezonder!

Lokaal en duurzaam voedsel op de kaart
De GoodFoodClub.nu is een club voor én door duurzame initiatieven, boeren en consumenten om lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten. Voor al deze bewuste Nederlanders is de GoodFoodClub een online verzamelplek waar duurzame en lokale aanbieders, boeren en initiatieven elkaar ontmoeten en inspireren. Samen met je vrienden naar een boerendiner bij de boer? Een kookworkshop bij een restaurant die duurzaam voedsel serveert? Fruit plukken uit een voedselbos? Een landwinkel met leuke aanbiedingen in het weekend? Op GoodFoodClub.nu vind je het allemaal. Heb je geen idee welke voedselproducenten er in jouw regio te vinden zijn? Kijk dan eens bij onze aanbieders.

Ook een plekje op de site?
Het aantal aanbieders wordt nog flink uitgebreid. Ben je zelf producent van duurzaam voedsel in de provincie Overijssel en wil je ook een plekje op de site? Meld je dan aan via onderstaande button. Initiatieven die in aanmerking komen voor de GoodFoodClub zijn aanbieders met een biologisch- of milieukeurmerk, en met voldoende aandacht voor natuur, dierenwelzijn en bodem. Heb je geen keurmerk, maar hanteer je wel een vergelijkbare werkwijze? Dan word je aanmelding apart beoordeeld op geschiktheid.

Meld je aan!


Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van de GoodFoodClub? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Gezonder en lekkerder
Met de GoodFoodClub willen de Natuur en Milieufederaties ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor duurzaam, gezond en lokaal voedsel. We willen een echte club van mensen vormen die gezonder, langer, lekkerder en duurzamer willen leven en eten. En die daar ook meteen mee aan de slag kunnen en elkaar ontmoeten tijdens events en duurzame initiatieven in de buurt.

Wil je meer weten?

Profiel Willem Seine

Willem Seine

Projectleider Natuur en Klimaatadaptatie