Zaterdag a.s. 15 april vogelexcursie Ooipolder en Groenlanden

Zaterdag a.s. 15 april vogelexcursie Ooipolder en Groenlanden

15 april 2023
07.00 - 18.30

  • Organisatie: KNNV Vriezeveen

Een excursie naar de Ooijpolder langs de drukst bevaren rivier van Nederland, de Waal, We waren er september 2016 voor het laatst. Vanaf Nijmegen over smalle dijkweggetjes richting het oosten en onderweg diverse plassen afspeuren. In deze tijd van het jaar zijn er al bloeiende planten inclusief de bijbehorende insecten en vlinders te zien. Maar ook veel vogelsoorten kun je hier spotten: weidevogels, zangvogels, kustvogels en roofvogels. Het is hier dan ook zeker een eldorado voor de vogelaar. Het is een zeer aantrekkelijke bestemming voor vogelaars en planten liefhebbers.

Een paartje Zeearenden broeden nu in de Ooijpolder, daarom is een deel afgesloten maar met telescopen is het nest vanaf de dijk prachtig te zien.

Vlak langs de rivier zal het ook zeker de moeite waard zijn. In de loop der jaren is hier veel zand afgezet. Als de tijd het toelaat zullen wij in het plaatsje Kekerdom een mooie wandeling maken door een ooibos met veel variatie aan planten en vogels.

Wij beginnen deze dag na het passeren van de oude Waalbrug in Nijmegen richting Kleve. We rijden al slingerend over smalle dijkweggetjes zoveel mogelijk met de rivier mee om uiteindelijk in eerdergenoemd dorpje uit te komen. Al met al een excursie om aan te bevelen.

 

Vertrek: 07.00 uur vanaf het om ongeveer 18.00 – 18.30 uur willen we dan weer in Vriezenveen zijn.

Meenemen: vogel en plantenboek, verrekijker, vogeltelescoop, eten en drinken voor de gehele dag.

Terug naar agenda

Zaterdag a.s. 15 april vogelexcursie Ooipolder en Groenlanden

Manitobaplein, Vriezenveen, Netherlands