Geboren om te vliegen bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst

Geboren om te vliegen bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst

8 januari 2024
20.00

  • Organisatie: Natuurbeschermingsvereniging werkgroep jeugd
  • Inschrijven bij: jeugd1@nbvijs.nl

Misschien is de titel  ‘Geboren om vrij te zijn!’ nog wel een betere titel.

Want het is juist de vrijheid van vogels om te vliegen waarheen ze willen, die de passie van Arnold Lassche voor vogels levend houdt. Het gevoel om te zweven op de wind, hoog in de lucht of vlak boven de woeste golven van de zee. Of met een razendsnelle duikvlucht achter een prooi aanjagen.

Sommige vogels broeden tijdens een korte zomerperiode op de weidse hoogvlaktes in Scandinavië en toendra’s in Siberië om daarna in het najaar duizenden kilometers zuidwaarts te vliegen om te overwinteren in Afrika.

Grotere vogels zoals gieren, buizerds, wespendieven, wouwen en ooievaars moeten het hebben van de opstijgende warme lucht om al schroevend hoogte te winnen en daarna kilometers ver af te zeilen. De meesten op weg naar het warme zuiden….

Het heeft jaren geduurd voordat de intelligente mens het vliegen onder de knie had. Was de bemande luchtvaart ooit zo ver ontwikkeld zonder deze vogels als inspiratiebron?

Weet men het ooit precies ?

Arnold neemt alle bezoekers mee in de vele aspecten van de wondere (vogel)wereld.

Ook nieuwsgierig geworden?

Deze lezing is op 8 januari 2024 .De avond start om 20.00 in het clubgebouw van ‘De Streekvliegers’ aan de Ebbinge Wubbelaan 43 in Staphorst. Er wordt begonnen met nieuws uit de werkgroepen  van de NBVIJS waarna om 20:15 uur Arnold Lassche vertelt over de wondere vogelwereld. Toegang is gratis voor leden en niet-leden. Een gift wordt op prijs gesteld

 

Terug naar agenda

Geboren om te vliegen bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst

Ebbinge Wubbenlaan 43, Staphorst, Netherlands