Ga op onderwatersafari in De Wieden

Ga op onderwatersafari in De Wieden

25 augustus 2022 - 30 augustus 2022

  • Organisatie: Natuurmonumenten

Je hoeft geen duikpak aan om je te verwonder je over de onderwaterwereld van De Wieden. Onder het water wemelt het van het leven. Rovers met flinke kaken jagen er op hun prooi. Er zwemmen knalrode kleine watermijtjes. Op het water wandelen de schaatsenrijders. Je maakt kans op veel verschillende larven, de waterspin, kokerjuffers en rivierkreeftjes. Verwonder je over de libellenlarven, die soms wel drie jaar onder water leven voor ze uit hun larvehuidje kruipen als libel. Vanaf de vlonders vang je zelf de waterdieren met een schepnet. Een ervaren natuurgids helpt je op weg. Verwondering voor jong en oud!

Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar met een zwemdiploma is er de OERRR WiedenWaterWereld op elke woensdagmiddag in de zomervakantie. Oudere kinderen en volwassenen kunnen meedoen met de Workshop Onderwaterleven op zondagmiddagen.

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de activiteitenagenda van Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster via de website www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteit .

Meer informatie

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden,

T (0527) 205660. Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa
Terug naar agenda

Ga op onderwatersafari in De Wieden

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster, Netherlands