Expositie natuurfoto’s van vader en zoon De Vent

Expositie natuurfoto’s van vader en zoon De Vent

15 augustus 2022 - 31 augustus 2022

  • Organisatie: De Koppel
  • Kosten: 5€
  • Meer informatie: www.dekoppel.com
  • Website: www.dekoppel.com

Vanaf heden t/m eind augustus zijn bij De Koppel de natuurfoto’s van vader en zoon, Joop en John de Vent, te bekijken. Dit kan gedurende de openingstijden van De Koppel.

Vader en zoon, Joop en John de Vent, zijn allebei getalenteerde natuurfotografen en liefhebber van het clair-obscur principe (de werking van licht en schaduw). Al enige tijd trekken ze er samen op uit om het alledaagse, niet alledaags op de foto te krijgen.

Het begint voor hun met huiswerk, zoals inlezen en de locatie bezoeken. Dan komt het aan op “de timing”; er wordt overlegd onder welke (weer)omstandigheden ze er willen zijn (ochtendmist, rijp, sneeuw, opkomende of ondergaande zon). En dan nog blijf je afhankelijk van een dosis geluk, zo gaat dat nu eenmaal, de natuur laat zich niet regisseren.

Het kan zomaar uren, of dagen duren voordat de juiste foto wordt gemaakt…veelal is het wachten, wachten….op net dat moment, waarbij alles samenvalt. Het resultaat van alle inspanningen is deze mooie expositie. Achter elke foto zit wel een boeiend verhaal. O.a. hebben ze weten vast te leggen: ijsvogel, zwarte specht, rode wouw, vos, wolf, edelhert, eekhoorn (die water drinkt), diverse uilen, buizerd, havik, maar ook een adembenemende zonsopkomst en -ondergang. En alles onder het motto van: ‘Als je weet wat je hoort, dan weet je niet wat je ziet.’

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523 273388.
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Terug naar agenda

Expositie natuurfoto’s van vader en zoon De Vent

Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg, Netherlands