Ga mee op jacht naar waterbeestjes in de Wieden

Ga mee op jacht naar waterbeestjes in de Wieden

20 augustus 2023 - 23 augustus 2023
13.00 - 15.00

  • Organisatie: Natuurmonumenten
  • Inschrijven bij: natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten
  • Website: www.natuurmonumenten.nl

Waterbeestjes vangen hoort bij de 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde! Voor alle jonge natuurliefhebbers en hun ouders organiseert bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster daarom elke woensdagmiddag in de zomervakantie de Wieden Water Wereld. Gewapend met zoekkaart, schepnet en vergrootglas leren de jonge avonturiers alles over de verschillende waterbeestjes, onder begeleiding van onze deskundige natuurgidsen.

Tijdens deze avontuurlijke middag leren kinderen op speelse wijze meer over de fascinerende diertjes die in onze wateren leven. Wist je bijvoorbeeld dat het waterinsect ‘schaatsenrijdertje’ óp het water kan lopen met zijn lange, dunne pootjes? Het lijkt dan bijna alsof hij over het water schaatst, vandaar de naam. Andere beestjes hebben zich nog meer aangepast aan het leven in het water, zo zijn er waterkevertjes die lucht opslaan onder hun schild en daarmee adem kunnen halen onder water.

Voor alle kinderen en hun ouders die gek zijn op de natuur en op waterleven biedt De Wieden Water Wereld een unieke kans om op een leuke manier de wondere wereld van waterbeestjes te ontdekken. Vergeet niet van tevoren te boeken, want vol is vol! Boeken kan via onze website: nm.nl/dewieden/activiteiten of kom langs bij ons bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. De activiteit duurt ongeveer een uur, en is elke woensdagmiddag in de zomervakantie, startijden 13.00 en 14.30.

Zwaakse Weel, Borsele, Zak van Zuid-Beveland, Zeeland, Nederland, Europa, Zwaakse Weel
Terug naar agenda

Ga mee op jacht naar waterbeestjes in de Wieden

Beulakerpad 1, Sint Jansklooster, Netherlands