Beleef de zomer in De Wieden

Beleef de zomer in De Wieden

7 augustus 2023 - 30 augustus 2023

Deze zomervakantie heeft Bezoekerscentrum De Wieden een scala aan avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. Of je nu van de rust en schoonheid van de natuur wilt genieten of juist op zoek bent naar wat actie, er is voor ieder wat wils.

Een van de populaire activiteiten bij De Wieden is het varen met de ecowaterbus naar Blokzijl en Giethoorn. Deze milieuvriendelijke en comfortabele boot voert je door de prachtige waterwegen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Onderweg kun je genieten van adembenemende landschappen en indrukwekkende flora en fauna. Blokzijl, dat bekend staat om z’n historische panden en sfeervolle grachten, en Giethoorn, het idyllische Venetië van het Noorden, zijn beide pittoreske bestemmingen die je niet wilt missen.

Voor diegenen die meer willen leren over het gebied, zijn er vaarexcursies onder leiding van een deskundige gids. Deze ervaren gidsen nemen je mee op een onvergetelijke reis door De Wieden en vertellen je alles over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied. Tijdens de tocht zul je versteld staan van de diverse vogelsoorten en bijzondere planten die je tegenkomt. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om optimaal te genieten van de vele vogels die dit natuurgebied rijk is.

Voor de jonge avonturiers biedt De Wieden een leuke en leerzame activiteit: waterbeestjes vangen. Kinderen kunnen samen met een enthousiaste gids op ontdekkingstocht gaan naar kleine waterdiertjes. Gewapend met schepnetjes en loepjes kunnen ze zelf hun bevindingen onderzoeken en leren over de fascinerende wereld van deze waterbeestjes. Het is een educatieve activiteit die de kinderen bewust maakt van het belang van het behoud van het waterleven.

Kortom, bezoekerscentrum De Wieden is de ideale bestemming voor een dag vol avontuur en ontdekkingen. Kom langs bij het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster of boek je activiteit van te voren via nm.nl/dewieden/activiteiten

Terug naar agenda

Beleef de zomer in De Wieden

Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster, Netherlands