Help de boswachter en word een Koppelranger!

Help de boswachter en word een Koppelranger!

6 maart 2024
14.00 - 15.00

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: 0523 273388

Op woensdagmiddag 6 maart tussen 14.00 en 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger! Kinderen tussen de 6 en 13 jaar gaan met de boswachter op pad in de Koppeltuinen om aangespoeld afval op te ruimen.

Door het vele regenwater dat is gevallen in december is de rivier de Vecht overstroomd. Daarmee is ook drijvend afval in de Koppeltuinen terechtgekomen. Met lange knijpers en afvalzakken zorg je er samen voor dat het weer schoon wordt. Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen Koppelranger-stempelkaart.

Als je vaker meedoet en jouw stempelkaart vol hebt, ben je een echte Koppelranger! Zeker met jonge kinderen is het zeer wenselijk dat een ouder/begeleider meegaat maar dan wel aan de ‘zijlijn’. Voor de andere kinderen geldt dat een ouder of begeleider telefonisch bereikbaar moet zijn of in De Koppel verblijft. De kinderen dienen als groepje bij de boswachter te blijven met aandacht voor deze leuke activiteit. Draag laarzen en kleding naargelang het weer.


Foto: ©Marco van de Burgwal – Staatsbosbeheer

Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, vraag dan aan je vader of moeder om je mag meedoen. Geef je op bij De Koppel: tel. (0523)273388, adres: Vechtstraat 8 in Hardenberg, mail: info@dekoppel.com.

Hier bevindt zich tevens het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie. Op aanvraag is kosteloos advies van een energiecoach mogelijk.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Terug naar agenda

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands