Help de boswachter en word een Koppelranger!

Help de boswachter en word een Koppelranger!

7 augustus 2024 - 7 augustus 2024
14.00 - 15.00

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: 0523 273388

Op woensdagmiddag 7 augustus organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’. Kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom van 14.00 tot 15.00 uur.

Naast natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen. Daar komen allerlei soorten planten voor die thuishoren in het stroomdalgrasland van de rivier de Vecht. Maar er groeit ook een soort, waarvan er ieder jaar steeds meer komt. Dat is de Canadese guldenroede, die z’n oorsprong in Noord-Amerika vindt. Het zijn best mooie planten, maar ze verdringen wel andere plantensoorten.

Daarom kun je de boswachter helpen om flink wat van die Canadese guldenroede weg te halen met een steekschop. Hoe meer kinderen daarbij helpen, hoe meer van deze planten er kunnen worden verwijderd. En naar leuke natuurverrassingen wordt natuurlijk ook gekeken. Je krijgt aan het eind een stempelkaart mee met jouw naam erop, en een stempel in het vakje wat je deze middag hebt gedaan.


Canadese guldenroede – foto Twan Teunissen, Staatsbosbeheer

Kom jij ook de boswachter helpen op 1 mei? Trek laarzen of stevige schoenen aan. De boswachter zorgt voor steekschoppen en kleine werkhandschoenen. Help je ook mee? Bel voor informatie en om je op te geven naar De Koppel (0523) 273388 of mail naar info@dekoppel.com.

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Terug naar agenda

Help de boswachter en word een Koppelranger!

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands