Blog van Anne-Floor: ieder kind een groen schoolplein

oktober 17, 2023

Blog van Anne-Floor: ieder kind een groen schoolplein

28 september 1973 kwam Natuur en Milieu Overijssel ‘ter wereld’! Zelf volgende ik pas 7 jaar later op 19 november 1980, dus ik was niet bij dit bijzonder feestelijke moment 50 jaar terug. Wel mag ik nu vieren dat Natuur en Milieu Overijssel al 50 jaar bestaat en al veel waardevol werk verricht heeft. Aan mij en mijn collega’s werd de vraag gesteld: hoe vieren we ons 50-jarig jubileum? Dan vraag je je af: gaan we terugkijken op wat we in 50 jaar met elkaar hebben bereikt? Kijken we vooruit naar wat we over 50 jaar bereikt willen hebben? Natuurlijk zijn we trots op wat we hebben gedaan en is het belangrijk om visie te hebben op wat we gaan doen gezien vele maatschappelijke uitdagingen die voor ons liggen. Maar we leven in het hier en nu. Dus aan de slag, lekker hands-on!

Daarom bedachten we en lanceren we dit jubileumjaar de campagne Overijssel Overmorgen. We vragen inwoners van Overijssel om te delen wat ze belangrijk vinden voor Overijssel Overmorgen. Wat wil je voor jezelf, de straat, het dorp, de wijk, de stad of gemeente? En wil je daar zelf ook iets in betekenen? Kan je daar hulp bij gebruiken? Dan ondersteunen we je daarbij! We hopen dat veel mensen de vragenlijst invullen zodat wij nog meer weten wat mensen bezighoudt, waar ze verbetering en kansen zien en waar ze zelf ook een bijdrage aan willen en kunnen leveren.

Als jij mij vraagt: wat wil jij voor Overijssel Overmorgen? Dan is dat eigenlijk best wel heel erg veel. Daarbij staat deze wel op nummer 1: een Groen Schoolplein voor ieder kind.

Soms hoef je niet eens veel te doen en ontdek je dat er ook anderen zijn met dezelfde dromen. Vanuit Natuur en Milieu Overijssel ben ik al 4 jaar actief voor het programma Groene Schoolpleinen. Daarom wilde ik zo graag een groen plein voor mijn kinderen, maar dit was er nog niet in het dorp. Dus toen ik mijn oudste dochter inschreef  voor de basisschool hier heb ik ook direct de directeur een mailtje gestuurd of ze het programma Groene Schoolpleinen kende? Ik kreeg vrij snel een mailtje terug dat een groen plein al hoog op het prioriteitenlijstje stond. En nu, 6 jaar later met enige vertraging ivm corona, heeft de school echt een geweldig groen plein gerealiseerd waar de kinderen volop kunnen spelen, ontdekken, vies worden, beleven en leren. Zo knap dat het de school gelukt is met hulp van vele ouders!

Wil jij ook een groen schoolplein voor jullie basisschool, je (klein)kind? En weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Mail me gerust, ik kan je vast verder helpen…

 

Anne-Floor,

Projectleider Natuur & Gebiedsprocessen

Vragen? Neem gerust contact op!

Profiel Anne-Floor Zuurbier

Anne-Floor Zuurbier

Projectleider Natuur & Gebiedsprocessen