Doe mee! Natuurwerkdag op 6 november 2021 in de Olde Maten bij Hasselt.

Doe mee! Natuurwerkdag op 6 november 2021 in de Olde Maten bij Hasselt.

6 november 2021
09.00

Staatsbosbeheer organiseert samen met De Veldschuur een Natuurwerkdag in de Olde Maten bij Hasselt op zaterdag 6 november. Deze werkdag is voor jong en oud, waarbij er allerlei verschillende buitenklussen te doen zijn.

Lever een bijdrage aan biodiversiteit

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. We gaan dan ook dan ook bloembollen poten om zo de bloemetjes buiten zetten voor de bijtjes bij de Veldschuur. Daarnaast zullen er verschillende zaagwerkzaamheden worden uitgevoerd om het verruigde landschap weer om te vormen naar een bloemrijk akkerland. de Olde Maten is een Natura 2000-gebied tussen Staphorst, Hasselt en Zwartsluis en staat bekend om zijn uitgebreide slotenpatroon.

Kinderen betrekken bij werk in de natuur

Tijdens de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst. Het hele gezin kan meedoen en ook zullen de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden helpen met de verschillende werkzaamheden.

Help je mee? Meld je dan nu aan!

De Natuurwerkdag in de Olde Maten start om 9 uur bij de Veldschuur aan de Wijkweg 2 te Rouveen. Voor de koffie, thee, limonade en lunch wordt gezorgd. Aanmelden is wel verplicht en kan via: www.natuurwerkdag.nl of via de rechtstreekse link: https://tinyurl.com/OldeMaten

Terug naar agenda

Doe mee! Natuurwerkdag op 6 november 2021 in de Olde Maten bij Hasselt.

Wijkweg 2, Rouveen, Netherlands