Kom je de boswachter helpen?

Kom je de boswachter helpen?

1 april 2020
14.00 - 16.00

  • Organisatie: De Koppel
  • Inschrijven bij: 0523-273388 of info@dekoppel.com

Op woensdagmiddag 1 april van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

Naast natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen waarlangs de rivier de Vecht stroomt. Voor kinderen is er een handwaterpomp. Water stroomt altijd vanaf een hogere plek naar een lagere plek. Hoe snel het water stroomt hangt o.a. af van de hoeveelheid water die door de Vecht stroomt. Je kan de stroomsnelheid op verschillende manieren meten. Op deze middag kun je met de boswachter mee om op een eenvoudige manier te ‘meten’ hoe snel de Vecht stroomt en hoe snel het water stroomt dat door de goot gaat bij de waterpomp.

Aan het eind van de middag krijg je een stempelkaart mee met een stempel voor deze activiteit. Als je vaker meegaat en jouw stempelkaart vol hebt, ben je een echte Koppelranger! Kom jij ook de boswachter helpen? Het is handig om laarzen of stevige schoenen aan te hebben.

De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 is gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 4 maart naar De Koppel. Bel voor informatie tel. 0523 27 33 88.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Email: info@dekoppel.com. Website: www.dekoppel.com.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Terug naar agenda

Kom je de boswachter helpen?

Vechtstraat 8, Hardenberg, Netherlands