Otterdag bij Bezoekerscentrum De Weerribben

Otterdag bij Bezoekerscentrum De Weerribben

19 oktober 2021
10.00 - 16.00

  • Organisatie: Staatsbosbeheer
  • Inschrijven bij: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten
  • Meer informatie: (0527) 205660.

Staatsbosbeheer organiseert tijdens de herfstvakantie op dinsdag 19 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur een speciale otterdag! Op deze familiedag worden er allerlei activiteiten georganiseerd in en rondom het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl.

2021 is het jaar van de otter! In 2002 werd de visotter geherintroduceerd in Nederland en dat gebeurde in De Weerribben. Wil je meer weten en leren over dit dier, dan is deze speciale familiedag iets voor jullie! Er worden excursies door De Weerribben georganiseerd per boot en SUP, lezingen gegeven en films gedraaid maar ook zijn er allerlei andere activiteiten voor jong en oud!

Op de otterdag is het voor de jongere kinderen mogelijk om de elfendeurtjesroute te lopen waarbij de elfjes graag spelen met de otters die in De Weerribben wonen. Voor de oudere kinderen komt de ottermobiel van otteropvang De Rietnymf en kunnen de kinderen hun ouders meenemen op het Zompie’s Zoekpad om otter Glanspels te bevrijden. Voor de volwassenen onder ons zijn er speciale lezingen over de otter te volgen. In het bezoekerscentrum zelf is er op de otterdag een otterquiz, waarbij een otterprijzen te winnen valt. En de winnaar van de otter actie op Facebook wordt bekend gemaakt.

De otterdag op dinsdag 19 oktober is voor jong en oud en wordt georganiseerd en medemogelijk gemaakt door: Nationaal Park Weerribben-Wieden, Staatsbosbeheer, CaLutra, Otteropvang De Rietnymf, Recreatiecentrum de Kluft, Weerribben sup en Rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes. Tot dan!

 

Terug naar agenda

Otterdag bij Bezoekerscentrum De Weerribben

Ossenzijl, Netherlands