Even voorstellen: de finalisten van de Energy Pitch 2020

februari 12, 2020

Even voorstellen: de finalisten van de Energy Pitch 2020

De winnaar van de Energy Pitch 2020 wordt morgenavond, op het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel, bekend gemaakt. Met de Energy Pitch worden lokale energie-initiatieven met een mooi idee of project in het zonnetje gezet. De drie finalisten die morgen hun initiatief zullen presenteren zijn Deventer Energie, Groen Gebogen uit Dalfsen en Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter. We stellen ze graag aan jullie voor!

Deventer Energie
Als lokale energiecoöperatie zet Deventer Energie zich in voor een vermindering van fossiele energie! Hun windmolens aan de A1 voorzien inmiddels al zo’n 3000 huishoudens van energie, en hun zonneveld telt maar liefst 300 panelen. Onlangs hebben ze onder het motto “samen maken we Deventer duurzaam”, samen met andere lokale partijen het Duurzaamheidscentrum Deventer opgericht. Het Duurzaamheidscentrum helpt de Deventenaar om zelf bij te dragen aan de energietransitie.

Groen Gebogen
Dalfsen is gezegend met een uniek landschap langs de Vecht. Groen Gebogen zet zich met haar vrijwilligers in om de kwaliteit van de leefomgeving te behouden én te verbeteren. Het duurzaam opwekken én het besparen van energie staat dan ook hoog bij hen op de agenda. Zo hebben ze een zonnepark gerealiseerd op het dak van Foreco, en helpen ze buurten met het isoleren van hun woningen. Het uiteindelijke doel? Een energieneutraal Dalfsen!

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter trekt mooie energieprojecten van de grond, zoals bijvoorbeeld het zonnepark De Groene Weuste, dat ze twee jaar geleden hebben gerealiseerd. Daarnaast beheren ze ook het energieloket van de gemeente. Al het geld dat wordt gegenereerd met hun energieprojecten vloeit, onder andere via het energieloket, weer terug naar de gemeenschap! Zo kunnen bewoners de kosten voor energiebesparende lampen grotendeels declareren bij het energieloket.

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid