6 t/m 11 februari week van de Circulaire Economie

februari 2, 2023

6 t/m 11 februari: week van de Circulaire Economie

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 wordt voor de achtste keer de Week van de Circulaire Economie georganiseerd. Door het hele land en met verschillende circulaire thema’s vinden events plaats, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om ook zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Ook in Overijssel wordt er van alles georganiseerd, lees er alles over in dit artikel

Maandag 6 februari: Nationale Conferentie Circulaire Economie

Dit jaar vindt de Nationale Conferentie Circulaire Economie voor de eerste keer in Zwolle plaats. Onder de noemer ‘Ondernemen voor de Toekomst’ gaan bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen in gesprek over wat er nodig is voor een volledig circulaire economie in 2050. Op het programma staan talks van o.a. Rick Verkuyl van Marktplaats,  Emmelien Regeling van RPP Plastics en Aniek Moonen en Laura de Vries van de Jonge Klimaatbeweging. In de middag de Circular Awards uitgereikt. Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing, waar Natuur en Milieu Overijssel deel van uitmaakt, is genomineerd en staat in de top 3!

De conferentie is in theater de Spiegel in Zwolle op maandag 6 februari van 10.00 tot 17.30. Er zijn nog plekken voor de livestream, voor de fysieke plekken is een wachtlijst.
Lees hier het volledige programma

Dinsdag 7 februari: Finale Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

De Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is een prijs voor Overijsselse ondernemers en organisaties met een goed circulair concept. De vakjury stelde deze top20 al eerder samen uit alle inzendingen en de volledige lijst is te bekijken op de website. WaardeRing wist ook in deze Top 20 een plekje te bemachtigen, we staan maar liefst in de top 5! Op 7 februari worden er en jurywinnaar en een publiekswinnar geselecteerd.

De finale van de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20 is op 7 februari in de Twensche Foodhal in Enschede vanaf 16.00. Het is zowel fysiek als via livestream bij te wonen.
Aanmelden voor de finale van de Top 20

Maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari: Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie

De hele week van de Circulaire Economie kun je in Zwolle de Inspiratieroute volgen. Vooral op maandag 6 en op zaterdag 11 februari is het leuk, want dan is de inspiratieroute interactief. Dan kun je kennismaken met initiatiefnemers, makers en organisaties. Op de andere dagen kun je de audioroute volgen via je smartphone. Thema: ‘Wat doe jij en wat kan ik doen?’

Onderweg kom je in het Academiehuis verschillende WaardeRing makers tegen. Bijvoorbeeld Goed Houtbaar met houten keukens gemaakt van oude tafelbladen en Claca design met tassen gemaakt van oude leren banken.

In museum ANNO kun je kennismaken met de Zwolse repaircafés. Want wist je dat we maar liefst acht repaircafés in Zwolle hebben? Ze laten zien met welke spullen je allemaal terecht kunt bij een repair café en hoe het in z’n werk gaat.

je kunt deze route op eigen gelegenheid lopen tussen 6 en 11 februari van 10.00 tot 17.00. De route start bij de Sassenpoort en eindigt bij museum Anno.De route start bij de Sassenpoort.
Lees alles over de inspiratieroute

Woensdag 8 februari Close the Loop: een webinar over circulaire kleding

In de strijd tegen Fast Fashion kiezen steeds meer ondernemers voor minder CO2-uitstoot en watergebruik door het toepassen van duurzame materialen, hergebruik van grondstoffen. Op woensdag 8 februari van 19.30 tot 20.30 uur kun je in webinar Close the Loop van de Natuur en Milieufederaties kennismaken met een aantal van deze duurzame kledingproducenten.

Het webinar is online te volgen via Zoom, na aanmelden ontvang je de Zoom link.
Meld je aan!

 

Uitreiking Kringlogoprijs

Ook dit jaar kunnen Overijsselaars kans maken op het Kringlogo, een prijs van de Natuur en Milieufederaties voor het beste circulaire burgerinitiatief. Inmiddels zijn al vele circulaire burgerinitiatieven ingezonden voor deze prestigieuze prijs. Vorig jaar won de actie ‘Alle shampooflessen verzamelen!’ Wie o wie wint ‘m dit jaar? In de week van de Circulaire Economie verrassen wij de winnaar. Houd dus onze website en socials in de gaten!

Meer weten?

Profiel Ilse Postma

Ilse Postma

Projectmedewerker Circulaire Economie