Winnaars Ereprijs: Hotel als regenwaterambassade en Bedrijvenpark Marssteden

april 8, 2020

Winnaars Ereprijs: Hotel als regenwaterambassade en Bedrijvenpark Marssteden

De winnaars van de eerste editie van de Ereprijs van Natuur voor Elkaar werd vandaag uitgereikt. Zowel Hotel als regenwaterambassade als Bedrijvenpark Marssteden behoorden tot de gelukkige winnaars: twee mooie voorbeelden van hoe je kunt ondernemen mét natuur. Alle winnaars ontvangen €10.000,- om hun groene te plannen uit te voeren. 

Hotel als regenwaterambassade
Het Hotel als regenwaterambassade van Andrea en Bob te Wieriks Berg kwam als beste initiatief uit de bus in de categorie “vrijetijdssector”. Zij hebben het plan om midden in Deventer een 100 m2 groen dak op hun hotel aan te leggen en daarmee regenwater op te vangen. Dit initiatief, gericht op klimaatadaptatie en biodiversiteit middenin Deventer, laat zien dat biodiversiteit niet alleen iets van het buitengebied is maar dat er juist in de stad ook kansen liggen. Deze initiatiefnemers willen als ambassadeurs hun plannen laten zien aan bezoekers en zijn in staat om natuur en klimaat sexy te maken.

Bedrijvenpark Marssteden
De Ereprijs voor Bedrijventerreinen ging naar het Enschedese Bedrijvenpark Marssteden. Via parkmanager Mark van Mast ontvingen zij hun prijs voor het aanplanten van bomen en kruiden- en bloemrijk gras om zo een natuurinclusieve entree voor het bedrijventerrein te realiseren. Ook willen ze een bijenhotel plaatsen. Het is duidelijk dat er energie zit in dit proces. Het plan bestaat uit heldere maatregelen en kan als uithangbord dienen voor de bedrijven op dit bedrijventerrein en voor andere bedrijventerreinen. De jury daagt de winnaar uit om met het winnen van deze prijs ook als ambassadeur op te treden.

Beide initiatieven worden ondersteund door Natuur en Milieu Overijssel, en we zijn dan ook ontzettend trots dat ze deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen!

De Ereprijs van Natuur voor Elkaar is een initiatief van de Provincie Overijssel in samenwerking met een grote groep belangenbehartigers van ondernemers in onder meer de recreatie-, landbouw- en bouwsector, en heeft als doel om ondernemers te stimuleren het ondernemen met natuur werkelijkheid te maken.   

 

Meer weten?

Profiel Willem Seine

Willem Seine

Projectleider Natuur en Klimaatadaptatie