WaardeRing op tournee: ‘Van Afval tot Grondstof’ in regio Zwolle

oktober 12, 2021

WaardeRing op tournee: ‘Van Afval tot Grondstof’ in regio Zwolle

Ondernemers opgelet! Op 26 oktober, 2 en 3 november zal WaardeRing in de gemeenten Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Ommen het gesprek aanknopen met ondernemers over circulaire economie. In zo’n economie zijn restmaterialen van het ene bedrijf de grondstof voor een ander. Van afgedankte pallets tot plastic wegwerpverpakkingen; restmaterialen zijn goed te hergebruiken. Dit voorkomt waardevermindering van materialen en voorziet de regio van lokale grondstoffen. De avonden zullen plaatsvinden in de inspirerende omgeving van kringloopbedrijf Noggus&Noggus in Dalfsen, Ommen en Staphorst.

Wat is WaardeRing?
Het begon met een simpele vraag: wat kun je allemaal doen met het afval van de kringloopwinkel? Kunnen we die bedbodems, autostoeltjes en CD’s die niet verkocht worden een hoogwaardige toepassing geven? Dertien organisaties, waaronder Stichting Kringloop Zwolle, Natuur en Milieu Overijssel en gemeente Zwolle sloegen de handen ineen om hergebruik van deze materialen te optimaliseren. Door samenwerking te zoeken met verschillende partners werden er al veel successen behaald. Zo maakt +houtbaar designkeukens van gebruikte tafelbladen en wordt oud kaarsvet ingezameld en door cliënten van Philadelphia omgesmolten tot nieuwe kaarsen. In twee jaar is WaardeRing uitgegroeid tot een groot circulair ambachtsnetwerk in regio Zwolle. Ruim 35 bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen werken inmiddels samen om kansen te creëren voor mensen en materialen.

Praktische informatie
Op 26 oktober in Dalfsen, 2 november in Staphorst en 3 november in Ommen aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur vertelt projectcoördinator Maarten van Dongen van WaardeRing meer over het ontwikkelen van een circulaire economie. U, als ondernemer in een van deze gemeenten, bent van harte uitgenodigd voor deze avond “Van Afval tot Grondstof”. De avond zal plaatsvinden in kringloopwinkel Noggus & Noggus per gemeente, ondernemers van Zwartewaterland worden in Staphorst ontvangen. Aanmelden kan door uw (bedrijfs)naam, telefoonnummer en namen van de deelnemers te mailen naar organisator, project- en omgevingsmanager vera.santing@burorondom.nl.

Meer informatie vind je op de website van WaardeRing

Meer weten?