Volle bak delen bij Natuur en Milieu Overijssel

december 16, 2019

Volle bak delen bij Natuur en Milieu Overijssel

Heb jij thuis iets liggen wat je niet meer gebruikt, maar een ander misschien nog goed van pas kan komen? En kom je binnenkort langs bij Natuur en Milieu Overijssel? Breng het dan mee, en plaats het in onze kersverse deelcontainer! In deze vrolijk bestickerde container, voorzien van een deurtje en planken, kunnen bezoekers van NMO spullen een tweede leven geven door het te delen met anderen.

De deelcontainer is één van de maar liefst zestig exemplaren van Twente Milieu. Samen met Natuur en Milieu Overijssel introduceerden ze deze nieuwe dienst, om verspilling tegen te gaan. De overige deelcontainers zijn geplaatst bij inwoners uit Twente die deze container vrijwillig onder hun hoede nemen. Gebruikers kunnen spullen in de container zetten of juist er uithalen. De deelcontainer is één van de stappen naar een Afvalloos Twente: het doel om in 2030 nog maar maximaal 50 kilo restafval per Twentse inwoner per jaar over te houden. Het initiatief van Twente Milieu is zo’n succes, dat er inmiddels een aardige wachtlijst is ontstaan.

Rena Meijerink (Twente Milieu) overhandigt projectleider Maarten van Dongen (Natuur en Milieu Overijssel) de vrolijke deelcontainer.


Delen is geven
Met de container gaan Twente Milieu en de gebruikers ervan verspilling tegen. En niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat het leuk is. Spullen die voor de één afval zijn, zijn voor een ander namelijk nog heel waardevol. Een tweede leven dus. Zo wordt er gezorgd voor minder afval en beter gebruik van grondstoffen. De deelcontainer bij NMO is samen met een deelcontainer bij het europarlement in Brussel de enige deelcontainer buiten Twente. Dus een unieke kans om hem bij ons in Zwolle te komen gebruiken. Woon je in Twente? Kijk dan of er ook een deelcontainer bij jou in de buurt staat!

Meer weten?