Twee nieuwe collega’s gaan ons helpen om Overijssel nog mooier en duurzamer te maken

juni 26, 2021

Twee nieuwe collega’s gaan ons helpen om Overijssel nog mooier en duurzamer te maken

Sinds kort is Natuur en Milieu Overijssel twee medewerkers rijker. Joren Kruit komt ons versterken op de thema’s Circulaire Economie en Voedsel en Landbouw. Projecten waar hij aan gaat werken zijn onder andere WaardeRing, korte voedselketens en kringlooplandbouw. Anke Haaksma gaat zich bezig houden met communicatie, zowel algemene communicatie als in verschillende projecten. Ook is ze betrokken bij educatie en het NME-netwerk in Overijssel. Beide collega’s stellen zich even kort aan je voor:

Joren: “Circulaire economie is een begrip dat velen (nog) niets zegt en dat regelmatig ter discussie staat. Het is tegelijkertijd een begrip waar wij allemaal mee te maken gaan krijgen. Met een achtergrond in productontwerp, innovatiemanagement en voedselondernemerschap ga ik nu aan de slag als Projectleider Circulaire Economie. Ik initieer en ondersteun projecten op het gebied van circulaire economie en kringlooplandbouw. Mijn missie is geslaagd zodra ik mijn smartphone kan inleveren en deze tot zuivere grondstoffen gerecycled kan worden, en wanneer ik met de groente die ik koop in de supermarkt de grond in Overijssel een stukje gezonder maak.”

Anke: “Als Projectmedewerker Communicatie zet ik het harde werk van mijn collega’s én alle vrijwilligers die met ons samenwerken in de schijnwerpers. Samen doen we zo veel dingen die onze provincie steeds groener, duurzamer en vooral mooier maken. Van een bloemenmix zaaien in de straat, naar een energie-coöperatie opzetten met de wijk tot het herwaarderen van afvalstromen uit de hele stad: op grote en kleine schaal maken we impact. Ik hoop dat ik steeds weer nieuwe mensen kan inspireren met onze verhalen.”

Meer weten?

Profiel Anke Haaksma

Anke Haaksma

Projectmedewerker Communicatie