Sturen met de Buren: Elektrische deelauto’s in de Zandweerd

mei 19, 2021

Sturen met de Buren: Elektrische deelauto’s in de Zandweerd

In het project Sturen met de Buren helpen Natuur en Milieu Overijssel en Nieuwe Energie Overijssel wijken op weg met elektrisch autodelen. Eén van die wijken die al hard op weg is, is Zandweerd in Deventer. Speeltuin De Zandweerd en Bewonersvereniging Zandweerd zijn in de wijk samen aan de slag met het opzetten van een project voor elektrische deelauto’s. Op woensdag 26 mei is de 2e online bijeenkomst, waarin concrete plannen worden gemaakt voor het starten van het project.

Beide verenigingen bemerkten een behoefte in de wijk Zandweerd om de (tweede) eigen auto te vervangen door een gezamenlijke deelauto. Daarnaast scheelt het natuurlijk parkeerruimte en past het gezamenlijk elektrisch rijden binnen de ambitie om CO2 uitstoot te verminderen. Een onderwerp dat ook het Duurzaamheidsteam in de wijk een warm hart toedraagt. Rondom de bandenspeeltuin en de nog te bouwen nieuwbouwwijk De Tuinen van Zandweerd is op dit moment de meest concrete vraag. Ook Centraal Wonen, waar reeds een deelautoproject is, overweegt om over te stappen naar een elektrische deelauto.

Uit de eerste bijeenkomst bleek uit de hoge opkomst dat er een hoop interesse was voor het autodelen. Tijdens de sessie zijn aan de hand van drie scenario’s ideeën opgedaan over hoe het project er concreet uit kan zien. Dit blijkt sterk afhankelijk te zijn van de behoefte van de gebruikers, en het aantal kilometers dat iemand wil rijden. De uitkomst van deze bijeenkomst is dat er voldoende vraag is om de volgende stap te zetten!

Meedoen?
Heb je interesse in dit project? Je kunt je aanmelden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, of om je aan te melden voor de bijeenkomst op 26 mei door een kort bericht te sturen aan coen@haqa.nl (met een q) of 06-30345993 t.a.v. Coen Verhaak.

Meer weten over Sturen met de Buren?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid