Sturen met de Buren – Elektrische Deelmobiliteit

Elektrisch Autodelen - Sturen met de Buren

Wil je een autodeel-initiatief starten of opschalen, weten waar je deelinitiatieven bij jou in de buurt kunt vinden, of je verdiepen in elektrisch autodelen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met ons project “Sturen met de Buren” gaan we voor meer elektrisch autodelen in Overijssel. Dat is niet alleen duurzamer en goedkoper, maar zorgt ook voor een fijnere leefomgeving. Wat daar voor nodig is? Meer deelinitiatieven! Daarom helpen we inwoners van Overijssel met het opzetten van een plan om een deelinitiatief te starten of een bestaand initiatief op te schalen. De drie initiatieven met de mooiste en meest kansrijke plannen worden beloond! Een expert helpt hun om hun plannen verder uit te werken en het initiatief te realiseren.

Voor de initiatiefnemer

Van een idee naar een succesvol initiatief: we hebben de stappen voor je op een rij gezet in ons stappenplan. Dit stappenplan geeft een goed inzicht in wat je als initiatiefnemer allemaal kunt verwachten bij het opzetten van je eigen initiatief. Gelukkig sta je er onderweg niet alleen voor, en word je ondersteund bij de eerste stappen van je plan. Wat voor ondersteuning je nodig hebt, hangt af van jouw behoefte en is daarom maatwerk. Je kunt bij Natuur en Milieu Overijssel terecht voor advies over de opstartfase, we zorgen voor uitwisseling tussen de verschillende initiatieven, en je kunt gebruikmaken van inhoudelijke expertise van Emovia en Emodz. En een goed plan is natuurlijk niet compleet zonder een groep toekomstige gebruikers. Daarom helpen wij jou om je bereik te vergroten en deelnemers te vinden voor jouw initiatief.

Voor de gebruiker

Wel autodelen, maar niet zelf een initiatief opzetten? Als er al deelauto’s aanwezig zijn in jouw buurt, kan dat natuurlijk ook! Misschien zit er binnenkort wel een mooi Sturen met de Buren-initiatief bij jou in de buurt. Door je gegevens achter te laten via dit contactformulier, kunnen wij je op de hoogte houden van Sturen met de Buren-initiatieven die ontstaan bij jou in de wijk of dorp. Ook kun je terecht op de website van Ritjeweg: hier vind je het deelauto aanbod in jouw woonplaats, en kun je onderzoeken welke deelopties voor jou het voordeligst zijn.

Ik wil Sturen met de Buren!

Heb je interesse in het opzetten van een elektrische deelinitiatief, of ben je al bezig met een initiatief en kun je hulp gebruiken bij het opschalen ervan? Dan komen we graag met jou in contact via dit contactformulier. Voor meer informatie of concrete vragen kun je ook mailen of bellen met Wendy Oude Vrielink (oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl, (038) 4250964).

Het stappenplan

Veelgestelde vragen

Autodelen is natuurlijk net even anders dan het hebben van een eigen particuliere auto. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je even aan het idee moet wennen en met vragen zit. Daarom hebben we de vragen, die bij jou zouden kunnen leven, op een rijtje gezet op onze pagina: veelgestelde vragen over autodelen. Neem gauw een kijkje!

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid