Stichting De Groene Knoop sluit zich aan bij NMO

februari 20, 2020

Stichting De Groene Knoop sluit zich aan bij NMO

Rondom Deventer zijn al vele jaren verschillende natuurwerkgroepen actief die zich hard maken voor natuur en landschapsbehoud. Sterk gemotiveerde vrijwilligers beheren, verzorgen en creëren hier kleinschalige landschapselementen die de biodiversiteit ten goede komt. Wat in 1990 begon als Natuur en Milieu Buitenproject van de vrijwilligers vacature bank is sinds 2016 Stichting natuurwerkgroep De Groene Knoop. Deze groep heeft zich recent bij Natuur en Milieu Overijssel aangesloten.

De Groene Knoop bestaat uit 2 gevarieerde werkgroepen van elk 20 mensen met grote kennis van flora en fauna. Ze werken op woensdag- en donderdagochtend. Naast mensen die al gepensioneerd zijn, doen ook 40+en 50+ ers mee. Naast mensen die al gepensioneerd zijn, doen ook 40+ers mee. Samen schonen ze poelen, doen snoeiwerkzaamheden, verzorgen knotwilgen en boomgaarden en brengen kleinschalige landschapselementen terug in het landschap. Deze groepen zijn onder andere actief bij de Douwelerkolk en Lettele. De werkzaamheden vinden plaats in overleg met de grondeigenaren, gemeente Deventer, Stichting IJsselland en Staatsbosbeheer.

Wilt u meer weten over De Groene Knoop? Neem dan contact op met Bert van Duinen, mail: vanduinen@hccnet.nl

Ook aansluiten bij het netwerk van NMO?
Overijssel kent tal van lokale initiatieven en vrijwilligers die zich inzetten voor een groene en duurzame provincie. Zij zijn met hun kennis, inzet en lokale netwerk van onschatbare waarde. Daarom helpen wij ze graag waar nodig met kennis, contacten uit ons netwerk, organisatieadvies, het werven van vrijwilligers, publiciteit en financiën. Bij het netwerk van Natuur en Milieu Overijssel zijn bijna 80 groepen aangesloten. Dit zijn vrijwilligersgroepen en bewonersinitiatieven die zich met vereende krachten inzetten voor natuur- en landschapsbeheer, educatie, ruimtelijke ordening,onderzoek en monitoring. Kijk elders op onze website voor meer informatie over wat wij voor jouw groep kunnen betekenen.

 

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid