Recycle Domino brengt recycling in beweging

juni 28, 2022

Recycle Domino brengt recycling in beweging

Een kapot strijkijzer, oud speelgoed dat al jaren niet meer gebruikt wordt of een emmer met een gat: wat moet je ermee? Je kunt het natuurlijk weggooien, maar je kan er ook een Recycle Domino van maken! Op 22 juli was de bewonerswerkplaats Dieze dé plek om zo’n Recycle Domino in werking te zien.

Recyclehoek brengt recycling onder de aandacht

Bij de bewonerswerkplaats Dieze (Radewijnstraat 4, te Zwolle) vind je een Recyclehoek met containers voor CD’s/DVD’s, piepschuim, kaarsresten, hard plastic en kleine elektrische apparaten. De Recyclehoek is opgezet binnen een gezamenlijk project van de gemeente Zwolle, ROVA, Travers en Natuur en Milieu Overijssel om recyclestromen onder de aandacht te brengen en hoogwaardig te verwerken. De recyclehoek linkt daarmee mooi aan de weggeefwinkel die ook in de bewonerswerkplaats gerealiseerd is.

De loop der dingen: Domino!

Om aandacht te vragen voor recyclen, heeft de wijk iets leuks bedacht: Een Recycle Domino! Samen met kunstenares Jacomijn Schellevis hebben de wijkbewoners de afgelopen weken een kettingreactie gemaakt, geïnspireerd op ‘Der Lauf der Dingen’. Door de spullen uit de Recyclehoek en weggeefwinkel achter elkaar te zetten en te verbinden ontstaat er een domino-effect, een Recycle Domino dus!

Luid applaus

22 juli was de grote onthulling, met veel belangstelling vanuit de buurt. Wijkwethouder Paul Guldemond had de eer om het eerste balletje de baan op te rollen en zo de Recycle Domino te starten, met succes! Via een rollator, emmer, stalamp, speelgoedauto bewoog de domino van de ene kant van de werkplaats naar de andere. Een spannend moment waarbij stilte overging in een luid applaus. Na afloop werden alle spullen natuurlijk gesorteerd in de bakken van de recyclehoek.

Welkom op iedere donderdagmiddag

Wil je ook eens kijken bij de Recyclehoek of de Weggeefwinkel? Dat kan iedere donderdagmiddag 13:00-16:00 uur. Je bent van harte welkom!

Meer weten?

Profiel Ilse Postma

Ilse Postma

Projectmedewerker Circulaire Economie