Overijssel denkt over de strijd om ruimte

oktober 29, 2021

Overijssel denkt over de strijd om ruimte

Een paar weken geleden hebben we ruim 13.000 mensen uit ons netwerk aangeschreven met de vraag om mee te denken over de strijd om de ruimte. Mensen uit het bedrijfsleven, de landbouw, natuurorganisaties, buurtgroepen en overheden. Wij vroegen om reacties, omdat ruimte schaars is en de vraag naar ruimte steeds blijft groeien. We willen meer natuur in Overijssel, meer huizen, voldoende landbouw, recreatie, zonneparken, autowegen en ruimte voor rivieren. We moeten slimme keuzes maken en accepteren dat we soms op grenzen stuiten. En dat is zo makkelijk nog niet.

 

Enkele mooie reacties:

  • “Eigenlijk zouden we alle daken van huizen of kantoren en industriepanden moeten benutten. Het zou kunnen voor zonnepanelen. Maar ook beplanten in kader van
    biodiversiteit en klimaat adaptatie.”
  • “De eerste stap die we moeten zetten is afscheid nemen van het idee dat groei per definitie iets positiefs is. Natuurlijk zijn er vele manieren waarop groei positief kan uitpakken, maar de manier waarop in onze huidige maatschappij wordt gefocust op economische groei leidt vooral tot een uitsluitend kwantitatieve groei, zonder enige kwalitatieve groei.”

 

Het was indrukwekkend hoeveel mensen met suggesties en ideeën kwamen. Lees hier het verslag van de reacties die we binnenkregen. Met dank aan iedereen die met ons heeft meegedacht!

Meer weten?

Profiel Thomas van Slobbe

Thomas van Slobbe

Adviseur Positionering en Betrokkenheid