Opening bijentuin op nog onverkochte kavel bedrijventerrein Hessenpoort

juli 24, 2018

Opening bijentuin op nog onverkochte kavel bedrijventerrein Hessenpoort

Op maandag 9 juli heeft wethouder William Dogger de bijentuin geopend die aangelegd is op een nog onverkochte kavel op bedrijventerrein Hessenpoort. De bijentuin is onderdeel van het project ‘Hessenpoort, Natuurlijk!’ Dit project heeft onder andere tot doel het intensiveren van de vergroening van het bedrijventerrein en het bevorderen van de biodiversiteit. De uitvoering van het project is in handen van de Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH).

Met de bijenpopulatie is het momenteel niet goed gesteld in Nederland en de OVH wil een positieve bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomgeving van de bij. Zij heeft een imker gezocht en gevonden in een medewerker van de Wezo. Een speciaal mengsel van bloemen en kruiden is ingezaaid om de bijen van voldoende voedsel te voorzien. Inmiddels is al 10 kilo honing gewonnen van de Hessenpoort-bijen. Voor de openingshandeling heeft de wethouder zijn tanden gezet in het eerste broodje met Hessenpoort-honing!

De kavel werd door de gemeente beschikbaar gesteld voor de bijentuin voor zo lang de kavel niet verkocht is. Om te voorkomen dat bij verkoop van de grond problemen kunnen ontstaan door de aanwezigheid van bijvoorbeeld bepaalde beschermde dier- of plantsoorten, geldt voor de bijentuin de ‘ontheffing tijdelijke natuur’. Als in 2019 het zonnepark op Hessenpoort zal verrijzen kan de bijentuin daar naar toe verhuizen voor een permanent verblijf.

De OVH hoopt dat dit project een van de vele zal zijn die in het kader van ‘Hessenpoort, Natuurlijk! zal worden uitgevoerd, al dan niet tijdelijk. Waarom braakliggende gronden niet optimaal gebruiken!? Naast goed voor de natuur is het ook leuk voor de medewerkers van het terrein, die wat meer te zien hebben tijdens hun lunchwandeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met parkmanager Ilse Sijtsema: 06-30736230 of via info@ondernemersvereniginghessenpoort.nl.