OBS de Rythmeen krijgt het groenste schoolplein van Overijssel

april 26, 2018

OBS de Rythmeen krijgt het groenste schoolplein van Overijssel

Finale van de Groen! Groener! Groenst! ontwerpwedstrijd

OBS de Rythmeen uit Bathmen mag zich de school met ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ noemen. Een kinderjury vond tijdens de finale van de Groen! Groener! Groenst! ontwerpwedstrijd voor het groenste schoolplein van Overijssel dat deze school van de elf deelnemers het beste ontwerp had. OBS de Rythmeen kan met de hoofdprijs van €35.000,- haar ontwerp uit gaan voeren. De tweede prijs was voor KBS de Polhaar uit Dalfsen en er was een gedeelde derde plaats voor Kindcentrum Immanuël uit Steenwijkerwold en CNBS De Wegwijzer uit Schuinesloot. Nummer twee krijgt €20.000,- en beide nummers drie ontvangen €10.000,- om hun schoolplein te vergroenen.

Aan de voorronde deden 25 scholen uit heel Overijsel mee. Een deskundigenpanel koos de tien finalisten. Een school kreeg een wildcard op basis van de meeste likes op de site JijenOverijssel. Gedeputeerde Hester Maij over de finale: “Op de eerst plaats wil ik OBS de Rythmeen feliciteren met hun ‘groenste schoolplein van Overijssel’, maar ook KBS de Polhaar met een mooie tweede en Kindcentrum Immanuël en CNBS De Wegwijzer met hun derde plaats. Dat zoveel scholen mee deden en leerlingen zo enthousiast hun groene schoolpleinen ontwierpen, laat zien dat kinderen heel graag in het groen willen spelen. De ontwerpwedstrijd is een geweldige stimulans voor provincie. De komende jaren willen we alle schoolpleinen in Overijssel vergroenen. Ook Provinciale Staten hebben daar om gevraagd. Gezien het grote enthousiasme onder scholen en leerlingen in Overijssel voor een groen schoolplein moet dat zeker lukken.”

Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder wil de provincie kinderen meer in aanraking brengen met het groen. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen.

Meer informatie over Groen! Groener! Groenst! prijsvraag ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ is te vinden op: https://www.jijenoverijssel.nl/6911/het-groenste-schoolplein-van-overijssel