Natuurlijke tuinen in nieuwbouwwijken

december 20, 2021

Natuurlijke tuinen in nieuwbouwwijken

Steeds meer gemeenten ontwikkelen de nieuwbouwwijken natuurinclusief. Een groot deel, meestal een derde van die wijken bestaat uit privétuinen. Hoe verleid je de toekomstige bewoners om hun tuinen ook natuurlijker in te richten?

 

Stappenplan voor bouwpartijen

Het KAN-platform heeft voor bouwpartijen een stappenplan ontwikkeld: Het KAN Stappenplan, Een natuurinclusieve tuin, Hoe verleiden we bewoners in de nieuwbouw. Dit is een praktische handreiking hoe en wanneer je de (toekomstige) bewoners kunt helpen.

 

Verleiden met gratis tuinadvies

In de gemeente Raalte zijn we onlangs gestart met een pilot om in Plan Salland bewoners te verleiden tot een natuurlijker tuin. Komend voorjaar organiseren we laagdrempelige acties, zoals gratis tuinadvies. Dat doen we samen met de lokale groene organisaties, zoals Groei&Bloei, IVN en Salland Groen.

 

Flyer voor je eigen gemeente

Voor gemeenten is er een flyer ontwikkeld die in te zetten is bij bijvoorbeeld de kaveluitgifte: klik om de flyer te bekijken Je kunt deze ook op een website plaatsen. Heeft jouw gemeente interesse in deze flyer? Neem dan contact op met Loet van der Heijden: heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl Wij kunnen dan het logo van de gemeente op de flyer plaatsen.

 

Meer weten?