Nachtdieren: het programma is bekend!

augustus 25, 2021

Nachtdieren: het programma is bekend!

Zaterdag 28 augustus is de ‘Nacht van de Vleermuis’. Samen met de Zoogdiervereniging, KNNV/IVN, Natuur en Milieu Overijssel en de Nachtburgemeester organiseert Buur Natuur een pop-up belevingsroute door Zwolle: een stadssafari vanaf de Thorbeckegracht tot in het Park de Wezenlanden. Vanaf schemering tot in de nacht. Ontdek wat er allemaal te beleven valt tijdens Nachtdieren.

Het programma deze pop-up belevingsroute is vandaag bekendgemaakt op de website www.nachtdieren.nu. Leuk én leerzaam om je stad en de nachtdieren beter te leren kennen!

  • Bij de chillout Bats & Beats brengt DJ Hans Stroeve vleermuisgeluiden en muziek samen
  • Duistere verhalen: Nachtburgemeester Jeroen van Doornik en Vertelkunstenaar Rob Bults vertellen verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen
  • Luister wat bomen ons te vertellen hebben bij Groene Muziek
  • In de Nachtvlinderdisco verleiden insectenonderzoekers nachtvlinders om tevoorschijn te komen
  • Gidsen laten je met bat detectors en warmtebeeldcamera’s dieren zien en horen die anders in de nacht verscholen bleven bij de Vleermuissafari

Stel je eigen route samen
Op www.nachtdieren.nu vind je alle informatie die je nodig hebt voor dit nachtelijke avontuur. Volg de belevingsroute of stel je eigen route samen! Let wel op: sommige activiteiten starten op een specifiek tijdstip. Alle tijden en locaties zijn te vinden op de website.

Geef je op voor de vleermuissafari
Wil je met Natuur en Milieu Overijssel mee op vleermuissafari? Vergeet je dan niet van tevoren op te geven. De safari start op 20.30, 22.00 en 23.30 uur vanaf ons kantoor aan de Assendorperdijk 3.

Ik geef me op voor de vleermuissafari!

 

Nachtleven staat onder druk
Buur Natuur vraagt met dit initiatief aandacht voor het Zwolse nachtleven, dat sterk onder druk staat. Zowel de natuur en cultuur. Lokale groene clubs en culturele initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om samen iets te organiseren wat in deze tijden doorgang kan vinden. Dit is een corona-proof initiatief geworden, waarbij de bezoekers de belevingsroute en -plekken op gepaste afstand en in de open lucht kunnen meemaken.

Meer weten?