Leerlingen Vechtdal College Ommen geven het beste advies voor een publiciteitscampagne in het Vechtdal

juni 29, 2021

Leerlingen Vechtdal College Ommen geven het beste advies voor een publiciteitscampagne in het Vechtdal

Hoe maak je het Vechtdal op een duurzame manier aantrekkelijk voor het publiek? Hoe ontwerp je een dijk met meer functies dan alleen het tegenhouden van water? De leerlingenadviesbureaus van Adviseurs van de Toekomst deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en gaven antwoord op deze vragen. Stuk voor stuk leverde dit originele, inspirerende adviezen op. Het leerlingenadviesbureau A3Bureau van het Vechtdal College in Ommen sleepte de winst in de wacht.

Adviezen met video
In het project Adviseurs van de Toekomst gaven leerlingen hun adviezen over actuele vraagstukken die leven in het Vechtdal. Dat deden ze onder begeleiding van echte opdrachtgevers zoals de gemeente Dalfsen, Vereniging de Ommerschans en waterschappen. De deelnemende adviesbureaus pitchten hun adviezen aan een jurypanel door middel van een video. De jury beoordeelde de ingezonden video’s onder andere op haalbaarheid en originaliteit.

Het beste advies
Gedeputeerde Bert Boerman maakte in een videoboodschap aan de leerlingen bekend dat Adviesbureau A3Bureau van het Vechtdal College in Ommen zich het Beste Adviesbureau van Adviseurs van de Toekomst 2021 mag noemen. Ze ontwierpen voor hun opdrachtgever Vereniging de Ommerschans een publiciteitscampagne voor 350 jaar Rampjaar in de Ommerschans. Juryvoorzitter Bert Boerman over hun ingezonden video: “Wat een indrukwekkend totaalpakket aan publiciteitsmiddelen hebben jullie op poten gezet! Van schoolbezoeken tot aan social media campagnes en van posters plakken tot aan lesgeven over het onderwerp.”

Overhandigen van het advies
Vandaag overhandigde A3Bureau officieel hun advies aan hun opdrachtgever Jan Smits, voorzitter van Vereniging de Ommerschans. Ook Smits was onder de indruk van hun video: “In het filmpje springt het directieteam zo de film in; dat ze zo als spring-in-‘t-veld functioneren is een uitstekend promotiemiddel voor onze vereniging!”. Wethouder Bart Jaspers Faijer was ook bij de overhandiging aanwezig en had de eer om de bokaal voor Het Beste Adviesbureau van Adviseurs van de Toekomst 2021 aan de leerlingen te overhandigen.

Wethouder Bart Jaspers Faijer mag de leerlingen de hoofdprijs overhandigen

 

Adviseurs van de Toekomst
Het educatieve project Adviseurs van de Toekomst van Natuur en Milieu Overijssel koppelt het onderwijs aan overheden, bedrijven en organisaties rondom actuele duurzaamheidvraagstukken en beleidsprogramma’s. Leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en het MBO gaan als adviesbureau aan de slag met een echte opdracht bij een echte opdrachtgever. Adviseurs van de Toekomst draait sinds 2012 in Overijssel en er hebben al ruim 200 klassen aan deelgenomen. De frisse blik en creativiteit van jongeren kunnen professionals helpen met verrassende ideeën en nieuwe inzichten!

Netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht
In het Vechtdal werken overheden en andere partijen samen aan de toekomst van het Vechtdal, via de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht. 13 organisaties zetten zich samen in voor droge voeten, een mooi groen Vechtdal en goed wonen, leven en werken in het Vechtdal voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht willen hier ook graag de jongeren uit het gebied bij betrekken, onder andere door het educatieve project Adviseurs van de Toekomst.

Meer weten?

Profiel Ilse Jansen

Ilse Jansen

Projectmedewerker Educatie & Communicatie