Leerlingen van Het Bonhoeffer College Enschede helpen Twence aan nieuwe ideeën

april 29, 2021

Leerlingen van Het Bonhoeffer College Enschede helpen Twence aan nieuwe ideeën

Afgelopen weken ging Twence in gesprek met de leerlingenadviesbureaus van Het Bonhoeffer College Enschede, locatie Bruggertstraat. De Business School-leerlingen uit VWO 4 gaan als deelnemer van het educatieve project ‘Adviseurs van de Toekomst’ Twence de komende weken adviseren over verpakkingen van de toekomst.

Of je nu een nieuwe schaar, een blok kaas of een afstandsbediening koopt: grote kans dat het verpakt zit in plastic. Hartstikke handig natuurlijk, maar niet altijd even duurzaam. Het vraagt veel grondstoffen en energie om al die verpakkingen in zulke grote hoeveelheden te maken. En vaak kunnen ze niet goed worden hergebruikt en te vaak komen ze als zwerfafval in onze leefomgeving terecht. Kan dat niet duurzamer? De leerlingen van 4 VWO van Het Bonhoeffer College gaan Twence adviseren hoe het ook anders kan. Ze gaan aan de slag om een duurzaam alternatief te verzinnen voor al die plastic verpakkingen.

Als deelnemer van het educatieve project ’Adviseurs van de Toekomst’ van Natuur en Milieu Overijssel vormen de leerlingen een adviesbureau. De afgelopen weken had Wim de Jong, adviseur bij Twence, meerdere digitale afspraken met de spiksplinternieuwe leerling-directeur en medewerkers om de opdracht officieel te overhandigen. De Jong kijkt uit naar de ideeën van de leerlingen: “De frisse blik van leerlingen kan ons nog wel eens gaan verrassen. Ik ben benieuwd hoe de leerlingen de ‘verpakking van de toekomst’ voor zich zien!”

Twee leerlingenadviesbureaus aan de slag met de opdracht van Twence

 

Om een goed advies op te kunnen stellen, gaan de leerlingen zich verdiepen in de recycling van plastic verpakkingen en gaan ze op zoek naar innovatieve alternatieve verpakkingen. De acht adviesbureaus (Ecocult, Pakki, Reduce and Produce, Prijs&Co, IMB Advice, BRB-Consulting, Duurzaam Perspectief, PackandGo) presenteren hun advies over een paar weken aan Twence en de partners van het programma Circulaire Economie van de provincie Overijssel.

Programma Circulaire Economie
Overijssel is hard op weg naar een circulaire economie. Provincie Overijssel wil de nationale doelstellingen halen: de economie in 2050 volledig laten draaien op producten en grondstoffen die worden hergebruikt. Provincie Overijssel doet dit samen met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, beleid, uitvoering en bestuur. Zij gaan er met elkaar voor zorgen dat deze transitie Overijssel een economische impuls geeft. Provincie Overijssel wil ook graag jongeren betrekken bij de transitie, onder andere door het educatieve project ‘Adviseurs van de Toekomst’.

Adviseurs van de Toekomst
De frisse blik en creativiteit van jongeren kunnen professionals helpen met verrassende ideeën en nieuwe inzichten! Het educatieve project ‘Adviseurs van de Toekomst’ van Natuur en Milieu Overijssel koppelt het onderwijs aan overheden, bedrijven en organisaties rondom actuele duurzaamheidvraagstukken en beleidsprogramma’s. Leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs en MBO gaan als adviesbureau aan de slag met een echte opdracht bij een echte opdrachtgever. ‘Adviseurs van de Toekomst’ draait sinds 2012 in Overijssel en er hebben al ruim 200 klassen aan deelgenomen.

Meer weten?

Profiel Ilse Jansen

Ilse Jansen

Projectmedewerker Educatie & Communicatie