Koffie met… zonder aardgas!

november 8, 2023

Koffie met… zonder aardgas!

Overijssel Overmorgen met energieneutrale en aardgasvrij huizen

Elke 4e dinsdag van de maand nemen we rond koffietijd 3 kwartier om met elkaar in gesprek te gaan over een duurzaam onderwerp, samen met iemand van Natuur en Milieu Overijssel. Dit keer valt Koffie met… op dinsdag 28 november.  

Thema: de energietransitie

De energietransitie is in volle gang. Naast dat steeds meer elektriciteit duurzaam wordt opgewekt, willen we minder energie gaan gebruiken voor woningen. Omdat het goed is voor je energierekening, voor het klimaat, maar ook omdat we stoppen met het gebruik van aardgas en minder afhankelijk willen zijn van andere landen. Het gebruik van Gronings aardgas is al gestopt en uiterlijk 2050 moet heel Nederland aardgasvrij zijn.

Interessante vragen tijdens deze Koffie met…

Dat betekent dat we met elkaar 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere gebouwen gaan verduurzamen, waarvan tot 2030 in ieder geval 1,5 miljoen. Een enorme verbouwing van Nederland! Hoe werken overheden aan deze opgave, wat betekent dit voor jou als huiseigenaar en op welke manier helpen bewonersinitiatieven hun buren hierbij? Dat bespreken we tijdens deze koffie met…

Praat je ook mee?

We doen dit via een openbare vergadering waar je welkom bent tussen 10:30 en 11:15 uur voor een bakkie en een goed gesprek. Je komt er via deze link:

Zoomlink naar Koffie met… zonder aardgas!

Meer weten?