Kijk mee naar de finale van Adviseurs van de Toekomst Gezond en Duurzaam Voedsel

juni 22, 2021

Kijk mee naar de finale van Adviseurs van de Toekomst Gezond en Duurzaam Voedsel

Kijk op vrijdag 25 juni tussen 14.00 en 15.00 uur naar de zinderende ontknoping van de het eindevenement van het educatieve project Adviseurs van de Toekomst – Gezond en Duurzaam Voedsel. De middelbare schoolklas met het winnende advies voor bedrijven en overheden over het thema Gezond en Duurzaam Voedsel wordt dan bekend gemaakt. Er deden in totaal 14 klassen mee aan Adviseurs van de Toekomst, verdeeld over 11 scholen.

 

In Adviseurs van de Toekomst geven leerlingen van middelbare scholen in Overijssel adviezen aan bedrijven voor de toekomst. Want betere adviseurs over de toekomst dan jongeren zijn er niet. Bedrijven hebben serieuze vragen bij de Adviseurs van de Toekomst ingediend en hopen dat zij met creatieve oplossingen komen. Leerlingen zijn vervolgens zelfstandig aan de slag gegaan. Gezond en Duurzaam Voedsel is niet toevallig gekozen. Het een belangrijk thema want we willen kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken als het om eten gaat. Daarmee werken we aan een duurzame voedselketen.

Bijvoorbeeld voedsel dat dicht bij de consument wordt geproduceerd en minder transportkosten vraagt. Adviseurs van de Toekomst wordt georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel en is onderdeel van de landelijke campagne Jong Leren Eten van het Rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van Overijssel is voorzitter van de jury, de andere juryleden zijn Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland, en Matthijs Nijboer, directeur Natuur en Milieu Overijssel.

Meer weten?

Profiel Ilse Jansen

Ilse Jansen

Projectmedewerker Educatie & Communicatie