Inschrijving geopend: welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2021?

oktober 30, 2020

Inschrijving geopend: welk bedrijf wint de Groene Twinkeling 2021?

In 2021 reiken wij voor de tiende keer de Groene Twinkeling uit; dé groenste prijs voor ondernemend Overijssel! De winnaar van de Groene Twinkeling ontvangt naast de onderscheiding een cheque ter waarde van 1.000 euro. Bedrijven die een wezenlijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit van Overijssel kunnen zich tot 30 november aanmelden via www.groenetwinkeling.nl. Een ander bedrijf aanmelden mag ook!

We zijn trots op bedrijven in Overijssel die biologische diversiteit en bedrijfsvoering weten te verbinden. En dat zijn er steeds meer. De afgelopen jaren hebben we dan ook veel prachtige initiatieven voorbij zien komen en 9 indrukkende winnaars kunnen onderscheiden met de Groene Twinkeling. Voorbeelden hiervan zijn: online warenhuis Wehkamp, Melkbrouwerij Lettele, afvalverwerkingsbedrijf Twence in Twekkelo en bakkerij Slatman in Hardenberg. Welk bedrijf wordt in 2021 de groenste ondernemer van Overijssel?

De waarde van biodiversiteit
Natuur is niet alleen maar mooi, we zijn er ook sterk van afhankelijk. Ze levert ons bouwmaterialen, voedsel, schoon water, industriële grondstoffen en zelfs medicijnen. Daardoor heeft biodiversiteit dus ook een belangrijke economische waarde. Dat is iets wat steeds meer bedrijven zich realiseren en zich ook voor inzetten. De Groene Twinkeling stimuleert meer bedrijven zich in te zetten voor meer biodiversiteit in hun omgeving.

Goed voorbeeld doet goed volgen
De winnaars van de Groene Twinkeling laten zien dat bedrijven op heel verschillende manieren kunnen bijdragen aan meer biodiversiteit. Zo zorgde bijvoorbeeld Unipro op eigen terrein voor een salamanderpool en insectenhotel, installeerde een sedumdak en maakte van bermen een ecologische verbindingszone. Wehkamp ontwikkelde een prachtige heemtuin en stimuleerde een groen bedrijventerrein. Melkbrouwerij Lettele reserveert tenminste 10% van haar grond voor kruiden, voedselbomen en pluktuin. Twence zorgde met verschillende partijen voor herinrichting van een groot gebied in Twekkelo met fraaie landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging. En, kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle heeft een avontuurlijke natuurtuin en moestuin aangelegd, waar de kinderen van 0-13 jaar naar harte lust kunnen spelen en leren.

Aanmelden
Is jouw bedrijf actief en concreet bezig met biodiversiteit? Of ken je een bedrijf dat goed bezig is? Meld je dan aan voor de Groene Twinkeling! De voorwaarden en het aanmeldformulier vind je hier. Aanmelden kan tot 30 november. Op de website www.groenetwinkeling.nl vindt je de criteria en het aanmeldformulier.

De Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Overijssels Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Overijssel. 

Meer weten?