Huis van de Leefomgeving opent 7 september haar deuren in Zwolse binnenstad

september 4, 2023

Op 7 september vieren Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en de Overijsselacademie dat de drie organisaties gaan samenwonen en samen werken in het Huis van de Leefomgeving. Het monumentale pand van Het Oversticht aan de Thorbeckegracht is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en verduurzaamd en krijgt per 7 september deze nieuwe naam. Tijdens de opening wordt de sleutel voor het Huis van de Leefomgeving symbolisch overhandigd aan de directeuren van de drie organisaties. Het event vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in Schouwburg Odeon in Zwolle. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 

Samen onder één duurzaam dak
De drie organisaties – Het Oversticht, Natuur en Milieu Overijssel en de Overijsselacademie – werken ieder vanuit hun eigen expertise en focus aan de leefomgeving en de uiteenlopende opgaven die daarbij komen kijken. Omdat er veel raakvlakken zijn hopen de organisaties door vanuit hetzelfde pand te werken, elkaar te versterken en nog meer te inspireren.  

Het Oversticht zet zich in voor een waardevolle leefomgeving die voortbouwt op een rijke historie en zich voortdurend ontwikkelt. Waar schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Natuur en Milieu Overijssel gaat voor een provincie waar we duurzaam wonen, werken en recreëren zodat inwoners nu en later kunnen genieten van een gezonde en groene leefomgeving. De Overijsselacademie heeft als missie om de geschiedenis van Overijssel te ontsluiten en te verbinden met hedendaagse uitdagingen en de Nedersaksische taal en cultuur te verrijken. Samen streven wij ernaar om vanuit onze gezamenlijke expertise een brug te slaan tussen verleden, heden en de toekomst. In het Huis van de Leefomgeving werken we straks onder één duurzaam dak aan de mooiste leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt. 

Praktische informatie
Programma:
13.00: Ontvangst
13.30: Start programma door dagvoorzitters André van der Zee en Bart Buijs en sneak preview van het Huis van de Leefomgeving
13.45: Keynote speaker Hilde Blank: Wereldproblemen vragen om lokale oplossingen
14.45: Deelsessies van de drie organisaties 

  • Het Oversticht: Duurzame gebiedsontwikkeling met identiteit 
  • Natuur en Milieu Overijssel: Tussen staat en straat. Een mooi en duurzaam Overijssel maken we samen 
  • Overijsselacademie: Van waarde voor morgen 

15.50: Tafelgesprek met onder andere gedeputeerde van Overijssel Gert Harm ten Bolscher, wethouder van Zwolle Gerdien Rots, burgemeester van Oldenzaal Patrick Welman en burgemeester van Urk Cees van den Bos 

16.20: Officiële opening Huis van de Leefomgeving, overhandiging sleutels (persmoment)
16.30: borrel 

Locatie:
Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25 Zwolle