Huis van de Leefomgeving officieel geopend

september 11, 2023

Op 7 september vierden we samen met Het Oversticht en de Overijsselacademie dat we sinds 1 september samenwonen en samen werken in het Huis van de Leefomgeving. Het monumentale pand van Het Oversticht aan de Thorbeckegracht is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en verduurzaamd en gaat vanaf nu verder onder deze nieuwe naam. In Schouwburg Odeon in Zwolle werd de sleutel voor het Huis van de Leefomgeving symbolisch overhandigd aan de directeuren van de drie organisaties. Daarnaast konden bezoekers meedoen aan diverse workshops en gaf Hilde Blank een lezing, met als titel ‘Wereldproblemen vragen om lokale oplossingen’.

Samen onder één duurzaam dak

De drie organisaties werken ieder vanuit hun eigen expertise en focus aan de leefomgeving en de uiteenlopende opgaven die daarbij komen kijken. Door intensiever met elkaar samen te werken, versterken en inspireren we elkaar in onze gezamenlijke missie om de leefomgeving in Overijssel te verbeteren.

Daarbij richt Het Oversticht zich op erfgoed en de Overijsselacademie heeft als missie om de geschiedenis van Overijssel te ontsluiten en te verbinden met hedendaagse uitdagingen en de Nedersaksische taal en cultuur.

Samen streven wij ernaar om vanuit onze gezamenlijke expertise een brug te slaan tussen verleden, heden en de toekomst. In het Huis van de Leefomgeving werken we samen onder één duurzaam dak aan de mooiste leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt.