Geweldige sfeer tijdens natuurwerkdag Hessenpoort

november 15, 2016

Geweldige sfeer tijdens natuurwerkdag Hessenpoort

De natuurwerkdag op bedrijventerrein Hessenpoort 5 november was een groot succes. Ondersteund door de zon, een warm vuurtje en een goed verzorgde lunch gingen ongeveer 20 enthousiaste mensen aan de slag om het bedrijventerrein natuurlijker en aantrekkelijker te maken. De dag is georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel, de KNNV Zwolle en de Ondernemersvereniging Hessenpoort en is een initiatief van LandschappenNL.

Met  deze activiteiten is weer een extra stap gezet in het vergroten van de biodiversiteit van het bedrijventerrein Hessenpoort. De natuurwerkdag was daarmee onderdeel van het project Hessenpoort Natuurlijk om planten, dieren en mensen te laten profiteren van een groene gevarieerde, natuurlijke inrichting.  Het zorgt bovendien voor mooie uitstraling van het industrieterrein; een prachtig groen visitekaartje!  

Bloemen en wilgen
Onder leiding van Bert Dijkstra van de KNNV Zwolle werd circa 2000 m2 grond met een bloemen- en kruidenmengsel ingezaaid. De planten vormen voedsel voor vlinders, rupsen en bijen.  Rob Radstake begeleidde de vrijwilligers in het wilgen knotten. De wilgentenen worden  gebruikt voor het creëren van een levende overkapping voor twee lunchlocaties op Hessenpoort. Ilse Sijtsema van de ondernemersvereniging Hessenpoort coördineerde dit onderdeel van het project Hessenpoort Natuurlijk.