Duurzame Dantedag in gemeente Ommen

juni 28, 2022

Duurzame Dantedag in Ommen op 6 juli

Op woensdag 6 juli organiseert gemeente Ommen in samenwerking met de scholen CBS Het Koloriet, GBS Guido de Bres, OBS De Dennenkamp en kinderdagverblijf De Kleine Kunst een Duurzame Dantedag. Het doel is om jong en oud op een laagdrempelige manier in contact te brengen met actuele thema’s zoals het veranderende klimaat, stijgende energieprijzen en het hergebruik van grondstoffen.

Workshops en energie besparen

Samen met enthousiaste leerlingen openen John Wind, bestuurder Floreant en wethouder Bart Jaspers Faijer de middag om 14.00 uur. Het programma bestaat uit verschillende (lokale) organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Een greep uit het programma:

  • Bernadien Brinkhuis van Noggus & Noggus organiseert een workshop slingers maken van gebruikte materialen.
  • Miriam Gerrits, educatief medewerker duurzaamheid van de Groene Loper nodigt bezoekers uit om portemonnees te maken van sapverpakkingen.
  • Overijssel tuiniert vertelt over de mogelijkheden voor het ‘vergroenen’ van tuinen.
  • Tom van de Beek van The Pollinators heeft als activiteit ‘zaadbommetjes maken’. Daar komen bloemen uit voor een zoemende tuin.
  • Het Duurzaam Bouwloket is aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden over eenvoudige duurzame maatregelen in woningen om energie te besparen.
  • Lokaal energieadviseur Arnold Strijker laat graag verduurzamingsmogelijkheden zien en deelt vrijblijvend zijn ervaring en expertise.

Springkussen voor de kleinsten, lekkere hapjes voor iedereen

Gymleraar en buurtsportcoach Jari Kouwen weet dat duurzaamheid ook met bewegen en fitheid te maken heeft. Hij zet speciaal voor kinderen een aantal sportieve opdrachten klaar. Voor de allerkleinsten is er een springkussen en culinair cateraar Martin Lip laat iedereen kennismaken met duurzame, culinaire hapjes. Alle Ommenaren, zowel jong als oud, zijn uitgenodigd om op woensdagmiddag 6 juli naar Kindplein West in de Dante te komen en geïnspireerd te raken.

Alles is te koop! (wel zo circulair)

Samen met Noggus & Noggus richt gemeente Ommen het evenement circulair in. Alles wat er staat aan tafels, stoelen, vloerkleden, banken en sfeermakers is te koop voor een passende prijs en mag na het evenement direct opgehaald worden. Een nieuwe inrichting hoeft niet de hoofdprijs te kosten en het scheelt de organisatie in transportkosten. Win-win!

LET OP: kom met duurzaam vervoer

Tijdens deze middag is er geen mogelijkheid om de auto te parkeren. We vragen alle bezoekers om met de fiets, benenwagen, step, skateboard of skelter te komen. Wel zo passend bij het duurzame thema.

 

Duurzame Dantedag
Locatie: Kindplein West (schoolplein)

woensdag 6 juli 2022
14.00 – 17.00 uur

Meer weten?