Doe ook mee met de Boomfeestdag!

januari 16, 2020

Doe ook mee met de Boomfeestdag!

Op 18 maart is het weer zover en organiseren we in Nederland de Nationale Boomfeestdag. Een echt feestje waaraan ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland meedoen. Zij planten ruim 200.000 bomen. Sinds de start van de Boomfeestdag in 1957 betekent dat meer dan tien miljoen bomen; ofwel ruim 4000 voetbalvelden. Een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie! Ook in Overijssel doen bijna alle gemeenten en zo’n 5.000 kinderen ieder jaar weer mee met de Boomfeestdag. Overijssel en Brabant zijn de fanatiekste provincies met de boomfeestdag. 

De Commissie Boomfeestdag Overijssel roept gemeenten, scholen en anderen op ook dit jaar mee te doen aan de Boomfeestdag. Landelijk gaan we voor een nieuw boomplant record van 500.000 bomen. Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons. Doe jij ook mee?

Meedoen
Om al die bomen te planten hebben we heel veel hulp nodig van jong tot oud! Iedereen kan zich aanmelden! We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Je kunt je via deze website aanmelden. Het zou geweldig zijn als we op 18 maart 40.000 bomen planten in Overijssel.

Commissie Boomfeestdag Overijssel helpt
De Commissie bestaat uit actieve en enthousiaste leden, met een hart voor bomen. Zij stimuleren en ondersteunen gemeenten en scholen bij de organisatie en financiering. Wil jouw school meedoen? Neem dan contact met ons op via Peter Adema (zie hieronder), dan helpen we je op weg en brengen je in contact met de groenbeheerder van je gemeente. Je kunt ook je boomplantactie op de landelijke kaart zetten via deze link. De commissie Boomfeestdag Overijssel bestaat uit de volgende personen: Piet Jansen, Ben Demmer, Denny Kroeze, Ria van Puffelen, Peter Adema en Frank Nooijen.

1,1 miljoen bomen in Overijssel
Provincie Overijssel streeft er naar om voor elke inwoner een boom te planten in Overijssel. Dat betekent dat er komende coalitieperiode 1,1 miljoen extra bomen geplant worden. En daar kan iedereen bij helpen! Op 18 maart, tijdens Boomfeestdag, wordt het platform Iedereen een boom gelanceerd. Heb je zelf een idee voor een locatie of een boomplantactie? Dan kan je die vanaf 18 maart aanmelden. De bomen die jullie planten tijdens de boomfeestdag worden opgegeven bij de teller van de 1,1 miljoen bomen. Alvast meer lezen over het actieplan 1,1 miljoen bomen in Overijssel? Kijk dan op deze webpagina.

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid