Blog van Lotte: Voor ieder van ons een plaats aan tafel

juni 13, 2024

Voor ieder van ons een plaats aan tafel

Ik ben opgegroeid in een klein dorp nabij Zwolle tussen ‘boeren, burgers en buitenlui’. Als kind was het een speelparadijs met een tuin, wetering en bos dichtbij. Voor mijn ouders was het een plek voor rust en ruimte.

Ik heb het dorp langzaam zien veranderen. Op de plaats van een weiland popte er een nieuwbouwwijk op. Ook veel dorpen om ons heen maakten deze ontwikkeling mee. Voor sommige dorpsgenoten betekende dit een verandering van weidse vergezichten naar zicht op een nieuwbouwwijk, voor anderen betekende dit de mogelijkheid tot een woning voor je kinderen.

Dit soort ontwikkelingen zijn altijd een afweging in de schaarse ruimte. Er is ruimte nodig voor boeren, wind- en zonneparken, wegen en bushaltes, betaalbare woningen én natuur; ruimte die er niet altijd is. Het komt vaak neer op een ingewikkelde afweging van belangen, zoals meer woningen of meer ruimte voor extensieve landbouw, een windpark of een bedrijventerrein.

Ik zet mij met de groene partijen in om het belang van natuur en milieu te behartigen in geplande ruimtelijke ontwikkelingen van gemeenten en de provincie. Het liefst praten wij vanuit de groene partijen in een vroeg stadium mee. Zo is er ook voor de natuur een plaats aan tafel.

Tags:

Meer weten? Neem contact op:

Profiel Lotte Huiberts

Lotte Huiberts

Projectmedewerker Ruimte, Natuur en Landbouw